Zincir Üstü Analist Willy Woo’dan Kritik Bitcoin Açıklaması: BTC İçin Önemli!

Kripto para piyasasının en tanınmış zincir üstü analisti Willy Woo, Bitcoin (BTC) ekosisteminde meydana gelen gelişmelerin, BTC piyasasının büyük ölçüde yükselişte olduğunu gösterdiğini söylüyor.

Perakende yatırımcıarın kontrolü artıyor

Lider kripto para birimi Bitcoin, geçen hafta yaşanan sert düzeltmeden sonra, tekrar toparlanmaya çalışıyor. Bu noktada ise zincir üstü veriler büyük öneme sahip. Paylaştığı yeni bir tweet’te, Woo, 723.300 takipçisine Bitcoin’de muazzam bir dağıtım aşamasının gerçekleştiğini gördüğünü bildirdi ve şunları ekledi:

Bitcoin, eşit olarak dağıtılmaya devam ediyor. Balinalar kontrollerini azaltırken, perakende yatırımcılar, arz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmaya devam ediyor.

 

Woo’ya göre, BTC arzının eşit dağılımı, merkeziyetsizliği desteklediği için Bitcoin’in uzun vadeli fiyat hareketi için iyi bir gelişme. Arzın merkezileştirilmesi nedeniyle altının, para birimi olarak olarak başarısız olduğunu da sözlerine ekleyen Woo, BTC’deki bu gelişmenin sağlıklı olduğunu vurguladı. Zincir üstü analist ayrıca, perakende trader’ların veya 10 BTC’den az tutan olan kuruluşların Bitcoin boğa piyasasının mevcut aşamasına güç verdiğini vurguluyor. Woo şunları söyledi:

Perakende yatırımcılar, makro döngüleri yönlendirir. Perakende yatırımcılar güç kazanması ve BTC biriktirmesi, boğa piyasasının ortasında olduğumuzu gösteren temel ilkedir.

Balinalar, Bitcoin satın almaya devam ediyor

Woo, balinaların veya en az 1.000 BTC tutan varlıkların da önde gelen kripto para birimini satın almaya devam ettiğini söylüyor.

Balinalar şu anda Bitcoin fiyatının ucuz olduğunu düşünüyor. Balinalar fırsatçıdır. Normalde her boğa piyasasına satış yapan taraflardır. Ancak şu an, önlerinde güçlü bir ralli gördüklerinden satın alma fırsatını değerlendiriyorlar.

Son olarak Woo, kripto borsalarındaki BTC arzı azalmaya devam ederken, balinaların ve kurumların de Bitcoin biriktirdiklerini belirtiyor.  Lider kripto para birimi Bitcoin, 45 bin ila 50 bin dolar aralığında güçlü bir zincir içi destek bölgesi oluşturdu ve meydana gelen sert düzeltmeden önce 55 bin dolar ile 59 bin dolar arasındaki zincir üstü destek bölgesine girmek istiyordu. Şimdilik, bu bölgede büyük satın alma siparişleri karşılandığından, geçiş  için en önemli direnç 50 bin dolar. Bitcoin, kilit direnci ele geçirmeyi ve desteğe dönüştürmeyi başardığında, fiyat ivme kazanabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!