Bu Kripto Para Borsasına Milyon Dolarlık Saldırı Yapıldı! İşte Detaylar

Kripto para borsaları ve DeFi projelerine yönelik süren büyük hack saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Son olarak bir DEX olan merkeziyetsiz kripto para borsası Cypher Protocol, milyon dolarlık bir hack saldırısıyla karşı karşıya kaldı ve akıllı sözleşmesini durdurdu! İşte detaylar…

Bu kripto para borsası hacklendi! 1 milyon dolarlık kayıp var!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere uzun bir süredir kripto para projelerine yönelik hack saldırıları devam ediyor. Son olarak bu yolda kurban olan proje ise bir DEX borsası, Solana merkezli DEX borsası Cypher Protocol, tahmini 1 milyon doların üzerinde bir kayıp yaşadığı hack saldırısının ardından akıllı sözleşmesini durdurduğunu açıkladı. 7 Ağustos tarihinde Twitter üzerinden 13.500 takipçisine yaptığı açıklamalarda bir güvenlik problemi ile karşı karşıya olduğunu aktaran platform, akıllı sözleşmelerini durdurduğunu aktararak yatırımcıların dikkatli olmasını önerdi. Aktarılan verilere göre platform hacker ile bağlantı kurdu ve fonların iadesi için görüşüyor.

Solana blockchain veri platformu Solscan’ın verilerine göre, istismarla bağlantılı olduğundan şüphelenilen cüzdan yaklaşık 38.530 Solana tokeninin yanı sıra 123.184 USD Coin çalarak toplamda 1.035.203 USD tutarında yasadışı fon elde etmeyi başardı.

Bununla beraber bu hack olayının ardından olayla bağlantılı birkaç şey daha yaşandı. Özellikle olayın ardından söz konusu cüzdan, çalınan fonları nakde çevirmek amacıyla Binance’in Solana USDC adresi “kiing.sol “a 30.000 USDC aktardı.

Fonların geri kazanımı için büyük çaba sarfedildi

Web3 güvenlik firması Beosin’deki analistler, bilgisayar korsanının cüzdanının merkezi kripto borsaları KuCoin ve Binance tarafından finanse edildiğini tespit etti.

Açıktan etkilenen bazı kullanıcılar, hacker ile temas kurmak için yaratıcı yöntemlere başvurdu ve açıkla ilişkili cüzdana, fail için bir mesaj içeren NFT’ler gönderdi. Bu NFT’ler birçok diğer kurbanın da dikkatini çekti.

Cidden, Binance ve KuCoin’i fonlama yapmak ve 30 bin doları dışarı çıkarmaya çalışmak için kullandınız. İnsanlar sizi bulacaktır. Lütfen doğru olanı yap ve geri kalanını geri ver.

Öte yandan bildiğiniz üzere Cypher, Sino Global, SkyVision ve Blockwall gibi kripto girişim alanındaki bazı büyük isimlerden 2,1 milyon dolar toplayan bir türev borsasıdır. Total Value Locked (TVL), likidite teşvik önlemlerinin birkaç yeni kullanıcıyı fonlarını platforma yatırmaya teşvik etmesinin ardından geçen ay keskin bir artış gösterdi. Birçok hackerın dikkatini çeken bu olay, anlık olarak bir istismarla sonuçlanmış gibi görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!