MultiChain CEO’su Tutuklandı: Bu Bitcoin Borsası Büyük Çıkışlar Gördü!

Bitcoin borsası Gate.io, yakın zamanda Multichain CEO’su Zhaojun’un tutuklanmasının ardından iflas söylentileriyle ve Multichain hazinesinin %30 oranında desteklenmesiyle ilgili endişelerle karşı karşıya kaldı. Bu söylentiler, yalnızca son 24 saatte 131 milyon dolarlık net çıkışla borsadan çekilmelerin artmasına neden oldu. Nansen tarafından derlenen verilere göre Gate.io’dan 7 günlük net çıkış 144,8 milyon dolar! Peki, borsa ne yapacak? İşte detaylar…

MultiChain CEO’sunun tutuklanmasıyla bu Bitcoin borsası büyük çıkışlarla karşı karşıya!

Bitcoin borsası Gate.io’nun iflasına ilişkin söylentiler, Multichain CEO’su Zhaojun’un tutuklanmasının ardından borsa ile Multichain arasında bir bağlantı olduğunu iddia eden bir tweet’ten kaynaklanıyor. Tweet, Gate.io’nun Multichain ile olan ilişkisi ve Zhaojun’un tutuklanmasının Multichain hazinesi üzerindeki potansiyel etkisi nedeniyle iflasla karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Bu söylentilere rağmen Gate.io, iflas iddialarına itiraz etti ve kullanıcılarına tüm fonların güvende olduğu konusunda güvence verdi. Bitcoin ve kripto para borsası son zamanlarda operasyonları ve para çekme işlemleriyle ilgili söylentileri ele aldığını belirtti. Gate.io, kullanıcılara işlemlerinin sağlam olduğu, para çekme işlemlerinin düzgün çalıştığı ve söylentisi olan işlemlerde veya para çekme işlemlerinde herhangi bir sorun olmadığı konusunda güvence verdi. Dev borsa kullanıcılara güvenli, hızlı ve güvenilir sanal varlık hizmetleri sağlama taahhüdünü vurgulamaya devam ediyor.

Borsanın anlık olarak yerel token’ı GT’sinde yüzde 18, Ethereum’da (ETH) yüzde 15, Bitcoin’de (BTC) yüzde 15 ve diğer kripto para birimleri dahil olmak üzere 2,4 milyar dolarlık varlığa sahip. Bu güvencelere rağmen, Gate.io’dan para çekme oranlarındaki artış, özellikle belirsizlik zamanlarında söylentilerin ve spekülasyonların kripto piyasası üzerindeki etkisini vurguluyor. Ancak Gate.io, Multichain ile doğrudan bir bağlantısının olmadığını ve Zhaojun’un tutuklanmasının operasyonlarını etkilemediğini belirtti. Borsa ayrıca, tüm fonların soğuk depoda tutulduğunu ve kullanıcı varlıkları için ek bir güvenlik katmanı sağladığını da aktardı.

Binance CEO’su CZ yatırımcıları uyarıyor!

Binance CEO’su CZ kısa süre önce yatırımcılara, öngörülemeyen koşullar nedeniyle protokollerinde birden fazla sorun olduğunu bildiren Multichain’den bir tweet’e atıfta bulunduktan sonra Kullanıcı için Güvenli Varlık Fonu (SAFU) tavsiyesinde bulundu. Tweet, ekibin protokolü çalışır durumda tutmak için mümkün olan her şeyi yaptığını ancak CEO Zhaojun ile iletişime geçemediğini ve bakım için gerekli sunucu erişimini elde edemediğini belirtti.

Tweet’te ayrıca Router5’in tarama düğümü ağında yaşanan ve bazı blockchain’lerin normal crosschain hizmetini etkileyen bir sorundan da bahsedildi. Kullanıcıların çıkarlarını korumak için, etkilenen zincir için ilgili crosschain hizmeti Kullanıcı Arayüzünde (UI) askıya alındı. Bu sorunun bir hafta önce Router2’de de meydana geldiği bildirilmişti.

CZ’nin SAFU tavsiyesinin zamanlaması ve Multichain tarafından bildirilen sorunlar, bunun Gate.io ile ilişkili potansiyel tehlikeler hakkında yatırımcılara erken bir uyarı olabileceği yönünde spekülasyonlara yol açtı. Ancak CZ’nin tweetinde Gate.io’dan açıkça bahsetmediğini ve Gate.io ile Multichain arasında doğrudan bir bağlantı olmadığını belirtmek de önemli.

Öte yandan kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere haberlerle beraber düşüşe geçen Bitcoin borsasının yerel token’ı Gate.io (GT), 4.31 dolar seviyelerine kadar gerilese de tekrardan 4.44 dolar seviyelerine çıkmayı başardı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!