Analist Görüşü: Bu Altcoin %100’den Fazla Artabilir!

Genel kripto para piyasası toparlanmaya başlamışken, ünlü bir kripto analisti ve yatırımcısı, akıllı sözleşme (Smart Contract) platformu Cardano’nun altcoin projesi ADA’da bir yükseliş hareketliliğinin yaklaştığını öngörüyor.

Analist, altcoin projesi ADA’nın yükseliş yaşayacağını söylüyor

Guy adı ile tanınan kripto para analisti, yeni paylaştığı strateji videosunda Cardano ekosistemini yerel altcoin projesi ADA’nın Mayıs ayından bu yana yüzde 50’den fazla bir artış gördüğünü ve dolayısıyla ADA’nın mevcut işlem fiyatının iki katına çıkacağı konusunda tahminde bulundu. Sonrasında ise, yaklaşmakta olan Ethereum ağındaki Merge’nin başarısız olması durumunda, yatırımcıların odaklarını kolayca Ethereum ekosisteminin rakibi olan projelere kayacağını söylüyor. Guy’a göre, son günlerde Cardano’nun altcoin projesi ADA, Merge ile ilgili bir şeylerin ters gitmesi halinde bir hedge olarak kendini gösteriyor. Bunun olmasıyla birlikte, ADA fiyat seviyesinden yükselişlerin yaşanacağını aktarıyor.

Daha sonrasında analist, Ethereum’un Eylül ortasında gerçekleştireceği Merge sonrasında, Cardano ağındaki Vasil hard forku’nun bir hafta sonra gerçekleşmesiyle boğaların ADA fiyatını 1 dolara doğru ilerletebileceğini iddia ediyor. Ekosistemin yerel altcoin projesi ADA, son 24 saat içerisinde yüzde 0.39 oranında artışla 0.51 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. ADA’nın fiat para birimi ve ETH cinsinden fiyat hareketi göz önüne alındığında, bunun yakın ve orta vadede 2 kat bir yükseliş hareketliliğine dönüşeceğini ve bu beklentisinin makul bir tahmin olduğunu söylüyor.

ADA fiyatı Ethereum Merge ve Vasil hard fork’tan nasıl etkilenecek?

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Cardano’nun uzun vadeli ticareti açısından kripto para analisti Guy, altcoin fiyatının sadece ETH Merge ve Vasil hard fork’tan etkilenmeyeceğinden, diğer gelişmelerinde fiyat seviyesini etkileyeceğini söylüyor. Ancak analiste göre, yükseliş hareketliliğinin ADA’nın planlanmış yükseltmesine bağlı olduğunu söylüyor. Bir diğer kripto para analisti Capo ise smart contract platformunun altcoin projesi ADA hareketliliği ile ilgili öngörülerini aktarıyor. Capo’ya göre ADA fiyatı öncelikle bir düşüş hareketliliğine geçebileceğini takipçileri ile paylaşıyor.

Kripto para analisti Capo, ADA fiyatının Eylül ortasında 0.35 dolar seviyesine kadar düşmeden önce 0,55 dolar seviyesine yükseleceğini öngörüyor. Analist ayrıca lider altcoin Ethereum’un (ETH) da benzer bir model izleyeceğini de belirtiyor. Capo ya ait grafiklerde, ETH’nin 1.350 dolar aralığına gerileme yaşamadan önce 1.800 dolar seviyesine kadar yükseleceği tahmin ediyor. Lider altcoin projesi şu anda 1.772 dolar fiyat seviyesinden işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!