Cardano Kurucusu Açıkladı: Bitcoin İçin Ciddi Tehdit!

Cardano (ADA) ekosisteminin kurucusu Charles Hoskinson, Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin yeni tavsiyelerinin, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimleri adına iyiye işaret olmadığı konusunda uyarılarda bulunuyor.

Cardano kurucusu: Bitcoin tamamen yasaklanabilir

Kurucu Charles Hoskinson, Sorumlular için kanıta dayalı çevre standartları oluşturmak üzere ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) ve ABD Enerji Bakanlığı’nın (DoE) katılımını gerektiren yeni bir Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Ofisi Politikası raporunun tavsiyelerine itiraz ediyor. Hoskinson, tekliflerin Bitcoin’in tamamen yasaklanmasıyla sonuçlanabileceğini söylüyor ve düşüncelerini şu ifadelerle paylaşıyor:

EPA ve DoE, kripto para birimlerinin çalışma şeklini değiştirmelerini söylemek için kripto şirketleriyle konuşmaya başlayacak. Sizce hangi yolu seçecekler? Bunlar, ‘Çok düşük enerji yoğunlukları, düşük su kullanımı, düşük gürültü üretimi, operatörler tarafından temiz enerji kullanımı için standartlar ve tesislerinin ek elektrik yükünü karşılamak ve aşmak için ek karbonsuz üretim adına zaman içerisinde güçlenen standartlar’ı içermelidir.

Hoskinson’a göre, bu önlemlerin etkileri azaltmada etkisiz kalması durumunda, yönetim yürütme eylemlerini araştırmak zorunda kalacak. Ardından Kongre, kripto para birimleri madenciliği için yüksek enerji yoğunluğu konsensüs mekanizmalarının kullanımını sınırlamak veya tamamen ortadan kaldırmak için mevzuatı değerlendirmek için adımlar atacak. Öyle ki Cardano ağının kurucusu şunları söylüyor:

Başka bir deyişle, Bitcoin (BTC) yasaklanmalıdır. Şahsen bunu böyle anladım.

Hoskinson, raporun PoW kripto paralar için kötü sonuçlar yaratacağını söylüyor

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Rapor, Başkan Joe Biden tarafından Mart ayında imzalanan ve “sorumlu dijital varlık inovasyonu” çağrısında bulunan bir yönetici emrine yanıt niteliği taşımaktadır. Hoskinson’a göre, Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, Proof of Work (PoW) konsensüs algoritması kripto para birimleri için kötü haberlere yol açabilecek hedeflerine ulaşmak için çeşitli stratejiler kullanabilir. Son olarak Hoskinson sözlerine şu şekilde devam ediyor:

Beyaz Saray şu anda kimsenin göremeyeceği veya okumayacağı bir raporu yedinci sayfada saklıyor. Hey Mia, orada Proof of Work ile birlikte iyi ki varsın ama, bilirsin, küresel ısınma kötü sonuçlara doğurabiliyor. Bu yüzden yasaklamalıyız. EPA ve DoE’nin devreye girmesini sağlayarak bunu hafif bir şekilde yasaklayacağız ve temelde uyamayacağınız standartlar yaratacağız. Ve sonra yapamadığınız zaman, temelde bunu yapabilmenizi engellemek adına bir tür icra emri veya mevzuat oluşturun. Veya kar marjlarınızı yok sayın, böylece Amerikan madencilik endüstrisi için artık karlı olmayacaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!