Bu Altcoin Yatırımcıları Dikkat: Yüzde 40 Düşebilir!

Ağ kesintileri ve azalan akıllı sözleşme rezervleri, bir altcoin fiyatına daha fazla aşağı yönlü baskı ekliyor. Solana fiyatı, Haziran ayındaki yüzde 40’lık bir düşüşten yalnızca bir kırılım uzaklıkta. İşte detaylar

Altcoin, hakim “azalan üçgen” modelinin zirvesine yaklaşırken belirleyici bir kırılma anına yaklaşıyor.

Özellikle, SOL’un fiyatı, düşen bir trend çizgisi direnci ve azalan bir üçgen gibi görünen yatay trend çizgisi desteği ile tanımlanan bir aralıkta konsolide oluyor. Bu bir trend devam modelidir. Bu nedenle, SOL, Kasım 2021’deki 267 dolarlık zirvesinden yaklaşık yüzde 85 ​​düşüşle daha düşük bir trend izlediğinden, üçgen aralığının altına düşme olasılığı daha yüksek. Teknik analizin bir kuralı olarak, fiyat üçgenin maksimum yüksekliği kadar düşmeye devam eden alçalan bir üçgen oluşumunu takip eden bir kırılma hareketi sürebilir. Bu, SOL’un düşüş fiyat hedefini bugünün fiyatından yaklaşık yüzde 40 düşüşle Haziran ayında 22.50 dolara koyuyor.

Ancak, bir araştırmaya göre, tüm azalan üçgenler kırılmalara yol açmaz. Özellikle, azalan bir üçgen kurulumunun kar hedefine ulaşma olasılığı, modelin geçmişine göre 10 üzerinden 7’dir. Bu, altcoin projesine, yaklaşık yüzde 30’luk bir kırılma ve geri tepme önleme şansı veriyor. Düşüş trendleri sırasında oluşan ancak yine de fiyatların tersine dönmesine yol açan azalan üçgenler, genellikle varlığın düşüş döngüsünün altını işaretler.

SOL’un üçgenin yatay trend çizgisi desteğinin üzerinde güçlü olduğunu varsayalım. Ardından, SOL/USD paritesi yapının düşen trend çizgisi direncinin üzerine çıkabilir ve maksimum yüksekliği kadar yükselebilir, bu da yukarı hedefini bugünkü fiyattan yaklaşık yüzde 72 artışla 65 dolar seviyelerine yerleştirebilir. SOL/USD günlük fiyat tablosu, azalan üçgen ters kurulum özelliğine sahiptir. Azalan üçgenin yükseliş kar hedefi, SOL’nin 50 günlük üstel hareketli ortalaması (50 günlük EMA; kırmızı dalga) 59 dolar civarında da örtüşüyor. Bu arada, 12 Mayıs’tan bu yana 30’luk aşırı satım eşiğinden geri dönen SOL’un günlük göreli güç endeksi (RSI) de tokenin yukarı yönlü beklentilerini artırıyor.

Solana TVL zirveden yüzde 75 düştü

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, bir blockchain ağı olarak, Solana arka arkaya kesintiler nedeniyle son aylarda kötü performans göstermişti. Defi Llama’dan elde edilen verilere göre, Solana’nın akıllı sözleşmelerinde kilitli toplam değeri (TVL), Aralık 2021’deki 14,83 milyar dolarlık rekor seviyeden yüzde 75 düşüşle 3,69 milyar dolara indi. ABD merkezli kripto analitik firması Messari’de araştırmacı olan James Trautman tarafından kaleme alınan bir araştırmaya göre, Solana 2022’nin ilk çeyreğinde ağ kullanımı, geliştirici etkinliği, ağ altyapısı ve genel ekosistemde sürekli bir büyüme yaşadı.

8 Haziran’da Solana’nın risk sermayesi kolu, kripto sektörü 40 milyar dolarlık bir “algoritmik stabilcoin” projesi olan Terra’nın son çöküşünden zarar gören bir ülke olan Güney Kore’de blockchain tabanlı ürünlerini desteklemek için 100 milyon dolarlık bir yatırım ve hibe fonu başlattı. Karar, projelerini Terra’dan Solana’ya taşımak isteyen geliştiricileri çekmeyi bekliyor, bu da SOL için daha yüksek bir talebe yol açabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!