Bu Altcoin Saldırıya Uğradı: Fiyatı Haberle Çakıldı!

Kripto para piyasasında saldırılar devam ediyor. Son saldırıyla beraber bu altcoin projesinin fiyatı düşüşe uğradı! İşte detaylar…

Bu altcoin projesi saldırıya uğradı!

Fiyatlandırma beslemesindeki bir aksaklık, çok ürünlü bir Web3 ekosistemi olan Mycelium’un likidite havuzlarından birinde kayıplara neden oldu. Binance API modülü, protokolün IP adresini de kısıtladı.

Mycelium ekibinden yapılan açıklamaya göre, bugün, 7 Ocak 2023’te bir arbitraj botu platformu istismar etti. Bot, Ethereum (ETH) fiyatında çok yüksek dağılımlı bir uyumsuzluk görünce platformu çok fazla likidite ile istismar etmeye başladı. .

Bitfinex API, ETH/USDT çifti için sabah 02:45 civarında son derece düzensiz oranlarla yatırımcıları endişelendirdi. Uyumsuzluğun sorumlusu AEST olarak karşımıza çıkıyor. Diğer kripto para borsası Binance, Mycelium’un Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkili bir IP’yi kullanmasını engellediği için çevrimdışıydı. Bu, sistemin fiyatı yeniden dengelemek için bağımsız bir fiyat beslemesi kullanmasını engelledi.

Mycelium ekibine göre, “geniş çapta bildirilmeyen” Binance kesinti süresi nedeniyle Mycelium, yalnızca Bitfinex ve Coinbase’den gelen verileri kullandı. Sorun keşfedildiğinde ekip, işlemleri hemen durdurdu ve dahili bir soruşturma başlattı. Verilere göre havuz toplam 2,5 saat süreyle kapatıldı. Mycelium uzmanları, sorunların “herhangi bir yerde yüzde 4-6 arasında MLP bozulmasına neden olduğunu” söyledi. Bu havuz için 24 saatlik işlem hacminin eşdeğer olarak 218 milyon doları aştığı göz önüne alındığında, kayıplar ciddi olabilir. Kriptoarena.com olarak daha önce belirttiğimiz üzere anlık fiyat seviyesi ise Mycelium için 0,00910753 dolar seviyesinde bulunuyor.

Bu token’ın fiyatı etkilenmedi!

Protokol, benzer olayların tekrarlanmasını önlemek için daha sıkı besleme izleme, gelişmiş alarmlar ve daha hızlı iletişim dahil etmeyi kabul etti. Dün Balancer (BAL) DeFi, müşterilerinden dört blok zincirindeki beş havuzdan para çekme talebinde bulundu. Bir protokol hackleme olasılığı, Balancer’ın yerel token’ı BAL’ı etkilemiyor gibi görünüyor. CoinMarketCap’ten alınan verilere göre, yayınlandığı tarihte BAL yüzde 0,62 artarak 5,35 dolara yükseldi. Ancak bu süre boyunca işlem hacmi yaklaşık yüzde 7 oranında azaldı.

Kripto para yatırımcılarının uzun bir süre izlediği bu altcoin projesi, Ocak ayı boyunca düşüşler görebilir. Uzmanlar yatırımcılara bu altcoin için dikkatli olunmasını öneriyor.

Defillama verilerine göre Balancer DEX, yalnızca son 24 saatte 92,21 milyon dolarla Ocak ayında şu ana kadar yaklaşık 350 milyon dolarlık işlem hacmine sahip oldu. Protokol için TVL 1,5 milyar dolar seviyesinde.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!