ABD Senatörü Uyardı: Kripto Para Yasağı Geliyor!

Amerika Birleşik Devletleri Bankacılık Komitesi başkanı Sherrod Brown, kripto para yasağı olasılığını değerlendiriyor.

Senatörden korkutan kripto para açıklamaları

Amerika Birleşik Devletleri Bankacılık Komitesi başkanı Sherrod Brown, Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) belki de kripto para birimlerini yasaklamayı düşünmeleri gerektiğini önerdi. Brown’ın yorumları, 18 Aralık’ta NBC’nin “Meet the Press” programına katıldığı sırada yapılmıştır. Ancak senatör hemen bir yasağın uygulanmasının zor olacağını ekledi:

“Aynı anda yapmaları gereken şeyi yapmalarını, belki yasaklamalarını istiyoruz, ancak bunu yasaklamak çok zor çünkü denizden dışarı gidecek ve kim bilir nasıl çalışacak.”

Bir sunucunun kripto para birimlerinin yasaklanması gerektiğine inanan Senatör Jon Tester hakkında daha önceki sorusuna yanıt olarak Brown, “aynı düşünceyi” paylaştığını söyledi. Ohio temsilcisi, son 18 aydır meslektaşlarını ve halkı kripto para birimlerinin tehlikeleri konusunda “eğittiğini” ve yakın ve agresif bir önlem alınması çağrısında bulunduğunu söyledi. Ardından şu sözleri ekledi:

“Hazineye ve Bakana çoktan gittim ve tüm çeşitli düzenleyici kurumlar aracılığıyla hükümet çapında bir değerlendirme istedim. SEC özellikle agresif davrandı ve iş o noktaya gelirse bu şekilde ve yasal olarak ilerlememiz gerekiyor.”

Senatör kripto paraların tehlikeli olduğunu savunuyor

Brown, FTX’in şok çöküşünü bir yasağın neden dikkate alınmaya değer olabileceğinin bir örneği olarak gösterdi. Ancak bunun “bu sorunun yalnızca büyük bir parçası olduğunu” ekledi. Kripto para birimlerinin “tehlikeli” ve “ulusal güvenlik için bir tehdit” olduğunu savundu. Ayrıca Kuzey Kore siber suç faaliyetlerini, uyuşturucu kaçakçılığını, insan kaçakçılığını ve şiddetlendirdikleri sorunlardan bazıları olarak terörizmin finansmanını gösterdi.

Bankacılık Komitesi başkanı, bir yılı aşkın bir süredir kripto para birimine yönelik şüphelerini dile getirdi. Son olarak stablecoin ihraçlarıyla beraber kriptoların reklam ve pazarlama kampanyalarıyla ilgili endişelerini belirtti. Brown, sektörü düzenlemek için ‘tüm hükümet’ yaklaşımı çağrısında bulunan 30 Kasım tarihli bir bildiri yayınladı. Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere 13 Aralık’ta ABD Adalet Bakanlığı’nı şu anda parmaklıkların arkasında olan eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried aleyhine suç duyurusunda bulunduğu için alkışladı. Bahamalar’da ABD’ye iade edilmeyi bekliyor. Senatör Brown’ın meslektaşlarının hepsi onun düşüncelerini paylaşıyor gibi görünmüyor. Senatör Tom Emmer, 23 Kasım’da FTX’in düşüşünün bir “kripto hatası” olmadığını söyledi. Ardından daha çok merkezi aktörlerin neden olduğu bir başarısızlık olduğunu belirtti. Emmer ayrıca, sakatlayıcı düzenlemenin ABD’deki endüstri inovasyonunu bastıracağı belirtiyor. Beraberinde küresel pazar hakimiyeti konumunu kaybetmesine neden olacağı görüşündedir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!