Bu Altcoin Hesapları Kapattı! Fiyat Birden Çakıldı!

Kripto para piyasasında her gün yeni bir dolandırıcılık haberi karşımıza çıkıyor. Son olarak Optimism (OP) tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Kokomo Finance (KOKO), 4 milyon dolar değerinde dolandırıcılıkla piyasayı salladı. Platform bir tür “exit scam” yaparak 4 milyon dolarlık vurgun yaptı. Altcoin projesinin fiyatı ise yüzde 98 değer kaybı yaşadı! İşte detaylar…

Altcoin Kokomo Finance 4 milyon dolarlık bir “exit scam” dolandırıcılığına imza attı

25 Mart’ta kullanıma açılan borç verme protokolü Kokomo Finance, yakın zamanda kullanıcılara sunduğu özelliklerle hızla beğeni toplamıştı. Kokomo Finance, kullanıcıların Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), USD Coin (USDC) ve DAI (DAI) işlemleri yapmasına, ödünç almasına ve ödünç vermesine olanak sağladı. Bu sayede kısa zamanda hızla beğeniler toplayan proje, geçtiğimiz gece büyük bir dolandırıcılığa imza attı. Blockchain güvenlik firması CertiK tarafından yapılan paylaşım, Kokomo Finance yatırımcılarını olası bir “exit scam” vakasına karşı uyardı.

Birçok yatırımcının ellerindeki cüzdanlarında yaşanan şüpheli hareketlerden sonra KOKO fiyatı yüzde 98 değer kaybı yaşadı ve çakıldı. Bununla beraber dolandırıcılar, ana siteye erişimi kesti ve projenin sosyal medya hesaplarını kapattı. Kullanıcılar ise Twitter üzerinden tepkilerini gösterse de fonları çoktan çalınmış bulunuyor.

Fonları Wrapped Bitcoin’e çevirdiler!

Verilere göre Koko Finance yönetim ekibi KOKO’nun akıllı kontrat kodlarında bir dolandırıcılığa imza atarak kodları manipüle etti ve bir Wrapped Bitcoin (BTC) türevi olan cBTC üzzerinde büyük işlemler gerçekleştirdi. Binlerrce Sonne Wrapped Bitcoin (So-WBTC) sahibi olmak için cBTC akıllı sözleşmesinden yararlanan dolandırıcılar, toplam olarak 7.010 So-WBTC’yi 141 wBTC’ye dönüştürdü. Son olarak bu basit işlemler sonucunda 4 milyon dolar değerinde wBTC, şahısların kendi cüzdanlarına yollandı. cBTC, Ethereum ağında yayınlanan bir Wrapped Bitcoin türevidir. Bunun yayınlanması, nihayetinde protokolü, hiç olmadığı halde daha fazla likiditeye sahip olduğuna yanlış bir şekilde inandırmak ve kandırmak için kullanıldı. Dolandırıcılık olayının ardından platformun sosyal medya hesapları ve Kokomo web sitesi, ilerleyen saatlerde hızla silindi ve Asya sabah saatlerinde erişilemez hale geldi.

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere, hacklenen kripto para platformunun altcoin projesi KOKO, 22 saat önce ATH seviyesi olan 0.04901256 dolardan işlem görüyordu.  Piyasayı sallayan 4 milyon dolarlık vurgunun ardından platformun altcoin projesi KOKO, yüzde 98 fiyat kaybı yaşadı ve anlık olarak 0.00065900 dolardan seviyesinden işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!