Bu Altcoin Hack Saldırısıyla Vuruldu: Fiyat Çakıldı!

2022 Yılı bildiğiniz üzere DeFi projeleri için sorunlu bir yıl oldu. Hack olayları, projelerdeki açıklar gibi olaylar ekipleri yıpratırken yatırımcıların da yatırımlarını kaybetmesine neden oluyor. Son olarak döviz odaklı altcoin projesi DFX Finance, 11 Kasım’da saldırıya uğradı ve saldırgan yaklaşık 4 milyon dolar değerinde token çaldı. Ekip tüm akıllı sözleşmeleri duraklattı. İşte detaylar…

DFX Finance, hack saldırısında 4 milyon dolar değerinde Ethereum kaybetti!

Stablecoin odaklı protokol DeFi protokolü DFX Finance saldırıya uğradı. PeckShield, 11 Kasım’daki olayla ilgili bir tweet attı ve protokolün DEX havuzunun istismar edildiğini belirtti. Kayıpların şu anda yaklaşık 4 milyon dolar değerinde 3.000 ETH olduğu tahmin ediliyor.

DFX Finance olayı kabul etti ve şüpheli etkinlik hakkında ilk işlemden 20-30 dakika sonra bilgilendirildiğini vurguladı. Ekip, saldırıyı onayladıktan birkaç dakika sonra tüm DFX sözleşmelerini duraklattı. Saldırgan, izlemeyi önlemek için çalınan fonları zaten Tornado Cash’e aktarıyor. Hükümet yetkilileri onu durdurmak için ellerinden geleni yapıyor olsa da, Tornado Cash kötü aktörler için büyük önem taşıyor.

DFX Finans ekibi ayrıca, bilgisayar korsanından değer elde edebilen ve tesadüfen büyük miktarda para kazanabilen bir MEV botu olduğunu da kaydetti. Bu botun sahibinden iletişime geçmesini istedi. Son olarak ekip, popüler altcoin projesi Polygon sözleşmelerinin aynı saldırı vektörüne duyarlı olduğunu ve bu nedenle bu havuzların acil olarak kapatılmasını başlatacağını kaydetti. Platform, saldırının özetini yakında yayınlayacak.

Altcoin projesi büyük isimlerden destek alıyor!

DFX Finance, gerçek dünya FX fiyat beslemelerini kullanan itibari para destekli stablecoin’ler için optimize edilmiş dinamik olarak ayarlanmış bir bağlanma eğrisine sahip Ethereum tabanlı bir kripto FX işlem protokolüdür. Esasen FX işlemleri için bir DeFi protokolüdür. Şirketin destekçileri Polychain Capital ve Hex Capital’i içeriyor.

Protokolün yerel token’ı, hack haberlerinden sonra keskin bir şekilde düştü. Daha önce kriptoarena.com olarak fiyatını belirttiğimiz DFX token, son 24 saat içerisinde yüzde 33 düşüş yaşadı. Anlık olarak ise DeFi projesi 0,172810 dolardan işlem görüyor.

2022’nin son ayına girerken DeFi saldırıları birikmeye devam ediyor. Bu yıl saldırılar 3 milyar doları aştı. Saldırganlar arasında bu yıl popüler seçim, çalınan 2 milyar dolardan fazla sorumlu olan zincirler arası köprüler olarak karşımıza çıkıyor.

Blockchain analiz firması Chainalysis, kripto saldırılarında yüzde 60’lık bir artıştan DeFi’nin sorumlu olduğunu bildirdi. Firma ayrıca, kripto karıştırma faaliyetinin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını gözlemledi; bu, saldırılardaki büyüme göz önüne alındığında şaşırtıcı değil.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!