Bu Altcoin Hack Saldırısında Çalınan Fonların Önemli Bir Kısmı Donduruldu!

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Multichain hack saldırısı ile beraber birçok yatırımcının fonları çalınırken, güvenlik şirketlerinden gelen açıklamalar yatırımcıların dikkatini çekti! Bununla beraber altcoin ihraççısı şirket, 63 milyon dolarlık çalınan varlıkların dondurulduğunu bildirdi! İşte detaylar…

Multichain servislerini durdurmuştu! Altcoin ihraççısı Circle’dan açıklama geldi

Kriptoarena.com olarak Perşembe günü aktardığımız üzere Multichain, Twitter’a giderek olayla ilgili bir soruşturma yürüttüklerini duyurdu ve hack saldırısı hakkında birçok belirsizliğin yer aldığını açıklamıştı. Platform, tüm kullanıcılara Multichain hizmetlerini kullanmayı bırakmalarını ve platformla ilişkili tüm sözleşme onaylarını iptal etmelerini tavsiye etmişti. Bildiğiniz üzere eskiden Anyswap olarak bilinen Multichain, kullanıcıların kripto para varlıklarını farklı blockchain ağları arasında transfer etmelerini sağlıyor. Ekip ayrıca, hizmetlerin yeniden başlaması için belirli bir zaman çizelgesi sunmadan, tüm köprü işlemlerinin kendi zincirlerinde askıda kalacağını belirtti.

Bununla beraber USDC’nin (USD Coin) ihraççısı Circle, yakın tarihli bir gelişmeyle, zincirler arası köprü platformu Multichain’de potansiyel bir güvenlik ihlaline karışan üç cüzdan adresine karşı harekete geçti. Olayın ardından güvenlik firması PeckShield, yaklaşık 63 milyon dolar değerinde USDC’nin dondurulduğunu bildirdi.

Güvenlik ihlali, Multichain’in Fantom, Moonriver ve Dogechain üzerindeki köprü dağıtımlarından 126 milyon dolar değerinde kripto para varlığının birden fazla üçüncü taraf cüzdanına gizemli bir şekilde aktarılmasıyla sonuçlandı. İhlalin tam mahiyeti ve şüpheli işlemlerin arkasındaki kimlikler şu anda bilinmiyor.

Binance CEO’su CZ açıklamalarda bulundu

Genellikle CZ olarak anılan Changpeng Zhao, olayın Binance kullanıcılarını veya Binance’in kendisini etkilemediğini yinelemek için Twitter’a hızlı bir şekilde girdi. İhtiyati bir tedbir olarak CEO, kullanıcılara varlıkların hızlı bir şekilde transfer edildiğini ve mevduatların daha önce durdurulduğunu garanti ediyor.

Multichain bu yıl ilk kez manşetlere çıkmıyor. Mayıs ayının sonunda, Çin kripto para topluluğu içinde Multichain ağının geliştirme ekibinin polis tarafından tutuklandığı iddiasına ilişkin söylentiler dolaşıyordu. Buna ek olarak, Çinli yetkililerin ağın donanımı ve soğuk cüzdanı üzerinde kontrol sahibi olabileceğine dair söylentiler olsa da bu iddialar hiçbir zaman doğrulanmadı. Bununla beraber multichain ağının daha önce hacklendiğini de belirtmek gerekiyor. Daha önce yaşadığı hack saldırısıyla beraber böyle durumlara alışık olduğu görülüyor. Ayrıca kripto para yatırımcılarından gelen tepkiler ise platformun durumu toparlayabileceği yönünde. 126 milyon dolar değerinde varlığın çalınması ile birlikte yatırımcılar, Multichain’den haber bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!