Bu Altcoin Ethereum’un İzinden Gidecek: Şirketten Açıklama Geldi!

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan altcoin Ethereum (ETH), ETH 2.0 ile Proof-of-Work (PoW) madencilik konsensüsünden Proof-Of-Stake’e (PoS) geçiyor. Büyük yükseltme kararı, Blockchain’de artan ölçeklenebilirlik sorunları ışığında alındı. Şimdi başka bir PoW kripto para birimi PoS’a geçmeyi düşünüyor.

Proof-Of-Stake’e (PoS) altcoin ZEC’nin değerini arttıracak

ZCash (ZEC), gizlilik odaklı kripto para birimi, PoS’a taşınan bir sonraki kripto para olabilir. Electric Coin Company (ECC) tarafından geliştirilen ZEC, salı günü yayımlanan blog yazısının başlığını “Zcash, Proof of Work’tan Proof of Stake’e dönmeli mi?” şeklinde belirledi. Blog gönderisinde firma, PoS konsensüsünün çeşitli yönlerinden ve bunun altcoin ZEC’nin daha değerli olmasına nasıl yardımcı olabileceğinden bahsetti. Firma, geçiş yapma kararının yalnızca topluluğun elinde olacağını açıkça belirtti, ancak PoS’nin Blockchain’in daha kullanışlı ve değerli olmasına yardımcı olacağına inanıyor. Konuya ilişkin olarak şu ifadelere yer veriliyor:

PoW’u tercih eden birçok kişi olsa da PoS’un ZEC’yi daha fazla insan için daha değerli kılacağına inanıyorum! Yararları harikadır ve dezavantajlardan ve risklerden çok daha ağır basmaktadır. PoS’a geçiş, altcoin ZEC fiyatı üzerindeki aşağı yönlü baskıyı ortadan kaldırır ve ZEC için ek fayda sağlar.

Bitcoin Madenciliği FUD Sonrasında, PoS Blockchain Talebi

PoW algoritmasını kullanan Bitcoin madenciliği etrafındaki son FUD, PoS’a geçiş yapmak isteyen diğer Blockchain ağlarında da rol oynadı. ECC, ortak algıya inanmadıklarını, ancak PoS’un daha düşük maliyetle çok daha iyi güvenlik ve performans sunduğuna inandıklarını belirtirken bunun nedenlerinden biri olduğunu belirtti. ECC, PoS madenciliğinin madencilerin tüm madencilik gelirlerinin harcamaları azaltmaya gittiği PoW’a kıyasla ağda daha fazlasını yapmasına izin vereceğini iddia etti. PoS ile madenciler, stake edebilecekleri ve uzun vadeli yatırımcılar olabildikleri için satmak zorunda kalmayacaklar. ECC, altcoin ZEC’in PoS’ye geçişi ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

PoW ile madenciler, maliyetlerini (elektrik ve ASIC’ler) ödemek için kazandıkları paraları satmalıdır. Bu, ZEC fiyatı üzerinde sürekli aşağı yönlü bir baskı olduğu, elektrik ve ASIC’lerin fiyatı üzerinde eşleşen bir yukarı yönlü baskı olduğu anlamına gelir. PoS’ta staker’lar kazandıkları paraları tutabilir ve uzun vadeli yatırımcılar altcoin (“ZEC sahipleri”) olabilir. Bu, ortak görevimizin ateşine büyük ölçüde yakıt sağlayacaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!