Bitcoin (BTC)’in Kara Gün Dostu Yine MicroStrategy Oldu!

Lider kripto para birimi, Tesla‘nın piyasayı sallayan açıklamasının ardından 45 bin dolar seviyelerine düşerek, dört ayın en düşük seviyesine geriledi. Ancak bu fiyat düşüşüne rağmen kurumsal yatırımcılar Bitcoin (BTC) alımını sürdüyor.

MicroStrategy yine sahnede

Bitcoin (BTC)’in en büyük destekçilerinden MicroStrategy, 15 milyon dolar’ık daha Bitcoin (BTC) satın aldığını duyurdu. Şirketin CEO’su Michael Saylor’ın yaptığı açıklamaya göre MicroStrategy 271 adet Bitcoin’i yaklaşık 15 milyon dolara satın aldı.

Microstrategy’nin bu seferki satın alımı BTC başına ortalama 55.387 dolar olarak gerçekleşti. Verilere göre firmanın elinde şu anda 91.850 adet Bitcoin bulunuyor. Şirket, ilk olarak Ağustos 2020’de Bitcoin’e 250 milyon dolar değerinde 21.454 BTC satın almıştı. Saylor’ın açıklamalarından, şirketin BTC satın alma işleminin yakın zamanda son bulmayacağı anlaşılıyor.

Tesla’nın hamlesi sonrası toparlanmakta zorluk çeken lider kripto para birimi, 50 bin dolar’ın üzerinde kalmaya çalışıyor. Saylor’un paylaşımı sonrası 50 bin doalr’ın üzerine çıkan BTC hala zayıf bir görüntü veriyor. Elon Musk’ın bir sonraki hamlesini kestiremeyen yatırımcılarda korku hakim. Açgözlülüğün azalmasıyla BTC’de düşüşlerde beklenen tepki alımının gelmediği görüldü.

Bitcoin ve Ethereum’da son durum

Kripto para piyasasının son durumuna baktığımızda ise Bitcoin (BTC)’in 50 bin dolar, Ethereum’un ise 3.977 dolar üzerinde tutunduğu görüyoruz. Bitcoin için 50.200 dolar önemli bir destek konumundayken Ethereum için ise aynı seviye 3.800 dolar olarak görülüyor. Son 24 saat içerisinde kripto para piyasasının toplam değeri  yüzde 8,4 geriledi ve 2,3 trilyon dolara kadar çekildi.

Newsbtc kripto para haber sitesi analistlerinden Aayush Jinal’in teknik analizine göre, Bitcoin için kritik destekler sırasıyla 48 bin dolar dolar ve 42 bin dolar olarak değerlendirildi. Ethereum  fiyatının ise 3.800 dolar ile 3.300 dolar seviyelerinde tutunması gerekiyor. ETH’nin BTC’ye göre düşüşe çok daha dayanıklı olması ise yakında Proof-of-Stake’e geçiş yapacak olmasından kaynaklanıyor olabilir. ETH bu sayede Musk’ın eleştirdiği madencilik modelinden kurtulacak ve çok daha yeşil bir hal alacak.

Bazı Bitcoin (BTC) yatırımcıları, Elon Musk’ın şirketin artık lider kripto para birimini ödeme olarak kabul etmeyeceğini söylemesinin ardından Tesla siparişlerini iptal edeceklerini söylediler. Tesla CEO’su Çarşamba günü, şirketin küresel ısınma nedeniyle araç satın alımlarında Bitcoin kullanımını askıya alacağını duyurdu.

 

Comments (0)
Add Comment