Bu Altcoin, Ethereum ve BNB’den Daha Az Riskli!

Kripto para piyasaları son günlerde dalgalanmalar yaşasa da piyasanın önde gelen kripto para analistleri bu altcoin projesinin, Ethereum (ETH) ve Binance Coin (BNB)’den daha az riskli olduğunu öne sürdü! Birçok yatırımcının gözü ise uzun bir süredir bu altcoin projesinin üzerinde. İşte detaylar…

Önümüzdeki ay bu altcoin rakiplerinin önüne geçebilir!

Piyasa volatiliteye takılıp kalmış olsa bile, raporlama sırasında küresel kripto piyasası, son 24 saatte yüzde 1,64’lük bir artışla 1 trilyon doların üzerinde konumlandı. Öte yandan, lider kripto para birimi bir gecede yüzde 0.11 oranında düştü ve 21.539 dolar civarında işlem görüyor. Bununla birlikte, boğa yolculuğunda olan diğer altcoin’ler arasında Ethereum, XRP, Cardano ve Solana gibi birkaç altcoin var.

Zincir üstü bir analitik firması olan Santiment Cardano’nun fiyat hareketinin Ethereum (ETH) veya Binance Coin’in (BNB) altına düşmeyeceğini bildiriyor. Firmanın tahmini MVRV göstergesine dayanmaktadır. Piyasa kapitalizasyonunun gerçekleşen kapitalizasyona oranı olan MVRV, kar marjlarını değerlendirmek ve bir maliyetin piyasa fiyatından daha yüksek veya daha düşük olup olmadığını belirlemek için hesaplanır.

Dolayısıyla Cardano olarak MVRV en düşük işaretlerden biridir, kripto para biriminin daha da düşmesi olasılığı çok azdır. Birçok kripto para uzmanına göre bu tahmin, özellikle ETH ve BNB için henüz o kadar düşük seviyeye ulaşmadıkları için gerçekleşebilir.

Bir diğer yandan önemli ve dikkat çeken nokta ise zincir üstü firmaların bu tür analizlerinin güvenilir olmasına rağmen, kripto piyasasının çok değişken ve riskli olduğunu bilmek önemlidir.

Cardano (ADA) fiyat hareketi

Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere Cardano’nun yerel token’ı ADA, düşüş yolculuğuna 17 Ağustos’ta başladı ve 19 Ağustos’a kadar sürdü. Grafiklere bakıldığında, önceki dört ayın perspektifinden bakıldığında kotasyonların 0,4-0,6 dolar fiyat aralığında sabitlendiği açıkça görülüyor. Birçok yatırımcının gözü ise Cardano’nun üzerinde bulunuyor.

Ancak tam tersine, mevcut fiyat hareketleri yükselişe geçse de, altcoin Cardano yine de düşebilir. Bu nedenle, herhangi bir aralığın ortasında pozisyon açmak uygun bir hareket değildir. Ayrıca, Haziran ayının başında Cardano’nun 0,46 dolarlık aynı fiyat aralığından yüzde 30’luk bir artış kaydettiğini de belirtmek gerekir.

Son 30 günlük süreçte yüzde 4 değer kaybeden Cardano (ADA), geçtiğimiz bir haftalık süreçte yaklaşık olarak yüzde 13 değer kaybı yaşadı. Anlık olarak ise popüler altcoin ADA, 0.447942 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!