Bu 12 Altcoin Çakıldı: Ünlü Şirket Satıyor!

Kripto para piyasalarında yaşanan FTX çöküşünün ardından birçok kripto para birimi ve kripto para borsaları derinden zarar gördü. Geçtiğimiz gün Santiment tarafından atılan tweetler ise birçok yatırımcının dikkatini çekti. Santiment, Digital Currency Group tarafından hodl edilen altcoin projelerinin miktarının son birkaç gün içerisinde düşüş yaşadığını aktardı. Popüler kripto para şirketinin portföyündeki en çok düşüş yaşayan altcoin projeleri ise NEAR, ETC, YGG ve MANA olarak karşımıza çıkıyor. İşte ayrıntılar…

Digital Currency Group portföyündeki altcoin projeleri çakılıyor!

Geçtiğimiz gün Blockchain analiz firması Santiment tarafından atılan bir Tweet, Barry Silbert’ın sahibi olduğu Digital Currency Group’un portföyünde bulunan altcoin projelerinin sert bir şekilde düşüş yaşadığını aktarıyor. Santiment’in tweet’ine göre, bu altcoin projeleri şu şekilde; ETC, FLOW, MASK, FIL, OCEAN, YGG, RSR, DOT, LPT, MANA, BAT, NEAR.

Satışların ardından küresel kripto para piyasası değeri yüzde 0,2 düşüş yaşadı. Anlık olarak küresel kripto para piyasası değeri 842 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Bu kripto para birimlerinin fiyatı düşüş görürken, 24 saatlik işlem hacimleri de düşüş görüyor. Risk sermayesi şirketinin yan kuruluşu Genesis, müşterileri için tüm Bitcoin para çekme ve kredi başvurularını durdurmak zorunda kaldığından, Genesis’in çöküşü Silbert’in imparatorluğu için güçlü bir darbe oldu. Para çekim işlemlerine izin verilmemesi birçok uzmana göre, 1 milyar dolarlık acil durum kredisi almadan faaliyet gösteremeyen şirketin iflasının doğrudan bir işaretiydi. Acil bir kredi almasına rağmen, Silbert’in imparatorluğundaki volatilite krizi hala devam ediyor. Devasa fon çıkışı ve söz konusu varlıklar üzerindeki artan satış baskısı, bu tezin doğruluyor gibi duruyor. Öte yandan iflas söylentileriyle beraber bu altcoin fiyatlarındaki düşüş, birçok yatırımcıyı tedirgin ediyor.

FTX çöküşü piyasayı derinden etkiledi!

FTX’e  veya likidite sorunları yaşayabilecek diğer herhangi bir kuruluşa benzer şekilde , şirket, önemli miktarda likiditeye ihtiyaç duyulması durumunda daha fazla dayanıklılık sağlamak için nispeten likit olmayan ve dalgalı para birimlerine hazırlanıyor. Ne yazık ki, piyasanın likiditesi ve oynaklığı ılımlı bir seviyede kalırken, varlıklar hızla değer kaybetmeye devam ediyor.

Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere Bitcoin, dün biraz değer kazandı ve hatta kısa bir süre için 17.000 dolara ulaştı. Ne yazık ki boğalar onu 17 bin dolar seviyesinde birkaç dakikadan fazla tutamadı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!