BTC Yükselişini Bilen Analist, Yeni Tahminini Açıkladı! Dikkat

Yakından takip edilen kripto para analisti, teknik bir göstergenin BTC fiyatını 24 bin dolar seviyesindeki alanın üzerine çıkarabilecek bir satın alma sinyali verdiğini belirtti. Bu aşamadan sonra ise izlenmesi gereken önemli bir Bitcoin (BTC) fiyat seviyesi belirlediği açıkladı.

Analist, BTC fiyatında yaşanacak hareketlilik için RSI’ye dikkat çekiyor

Kripto para analisti Ali Martinez, TD Sequential göstergesinin BTC fiyatını 24 bin dolar seviyesinin üzerine çıkarabilecek bir satın alma sinyali sunduğuna dikkat çekti. Hemen ardından ise lider kripto para biriminin 24.500 dolara kadar yükseldiği görüldü. Şu anda ise son 24 saatte yüzde 2 düşüşle 23.956 dolar fiyat seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Bununla birlikte Martinez, “dört saatlik mum çubuğunun altında bir kapanış dik bir düzeltmeyi tetikleyebilir” diyerek, 23.890 dolarda yer alan destek seviyesine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Martinez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında lider kripto para biriminin geçen ay içerisinde 23.850 dolarlık direnci sekiz kez test ettiğini ve bir süredir ilk kez günü bu seviyenin üzerinde kapattığını belirtti. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Analist, BTC’nin Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI), “BTC’nin bu alanı geçtiği görülüyor” olarak 60 seviyesini geçtiğini ekliyor. RSI, bir kripto para biriminin aşırı değerli veya düşük değerli olup olmadığını değerlendirmek adına fiyat değişikliklerinin hızını ve büyüklüğünü ölçmek için kullanılan momentum göstergesidir. Martinez’e göre, 24.700 dolar seviyesine gelindiğinde Bitcoin fiyatında neler olacağı ise henüz belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Yatırımcıların ikiye ayrıldığı belirtiliyor

Analist ayrıca, Bitcoin’in “1.52 milyon adresin yaklaşık 910 bin BTC satın aldığı, 23.055 dolar ila 23.800 dolar arasında sert bir destek bölgesi” oluşturduğunu da sözlerine ekliyor. Analistin öngörüleri ve sözlerini ele aldığında ise, lider kripto para biriminin “ileride çok az dirençle veya sıfır dirençle” karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Diğer yandan bakıldığında ise sezgisel yatırımcılar ve diğer büyük yatırımcıların, Bitcoin’de yükselişlerin devam etmesiyle alımlarına devam ettikleri bildiriliyor. 2022 yılının ilk yarısında kripto piyasalarında başlayan ve devam eden düşüşe rağmen yatırımcıların ve analistlerin, bu yıl Bitcoin fiyatının 32 bin dolara yükselmesini bekledikleri aktarılıyor.

Büyük işlemler yapan kurumlar ve diğer firmalarla alım satım yapan Chicago merkezli bir piyasa yapıcısı olan Cumberland, yakın zaman içerisinde müşterileriyle bir anket gerçekleştirdi ve medyan katılımcının kripto para birimlerindeki düşüşlerin tamamen bittiğine inanmadığını tespit etti. BTC’nin bu yıl 16 bin dolar seviyesine kadar gerilemesi beklenirken, diğer yandan 32 bin dolara kadar bir ralli beklentisi içinde olanlarında olduğu belirtiliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!