Terra (LUNA) Personeli İnceleniyor: Soruşturma Açıldı!

Yerel bir haber medyasının güncel raporuna göre, Güney Koreli yetkililer geçtiğimiz haftalarda yaşanan Terra (LUNA) krizinin ardından LUNA’nın geliştiricilerine karşı kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. İşte detaylar…

LUNA personellerinin ifadeleri dikkat çekiyor: “Defalarca Uyardık!”

Bildiğiniz üzere yaşanan LUNA ve UST’de yaşanan çöküş nedeniyle oluşan mağduriyetlerin bir sonucu olarak Güney Kore merkezli kripto para şirketi Terra‘nın çalışanlarına soruşturma başlatılmış bulunuyor.  Yerel basında çıkan haberlere göre Terra geliştiricilerine karşı başlatılan soruşturma, Seul Güney Bölge Savcılık Ofisi’nin Ortak Mali ve Menkul Kıymet Suçları Soruşturma ekibi tarafından yönetilecek. Geliştiricilere karşı başlatılan soruşturmada araştırılacak ilgili belge ve bütün materyallerin, Terra’nın geliştirilmesinin arkasında bulunan şirket olan TerraForm Labs’tan temin edilmesi istenecek.

Yerel basında yayınlanan önemli verilere göre Güney Koreli müfettişler şimdiden Terra’nın aleyhine olacak birçok kanıta sahip bulunuyor. Kripto para biriminin ilk aşamasında yayınlanan, iddia edilen bir açıklamaya atıfta bulunarak, bazı Terraform Labs çalışanları, olası bir LUNA-UST çöküşü hakkında endişelerini dile getirmiş görünüyor. Yapılan soruşturmada verilen ifadelere göre çalışanların ünlü CEO’yu düşüş konusunda daha önceden defalarca uyardığı belirtiliyor. Bir diğer yandan soruşturmanın ise henüz sonlanmadığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Bütün bunlara ek olarak yerel medyanın bildirdiği güncel verilere göre, Güney Koreli yetkililerin potansiyel fiyat manipülasyonunu araştırdığını ve borsa platformlarıyla beraber listeleme sürecini de araştırabileceği iddia ediliyor.

Araştırma firmasından kritik rapor!

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan Terra (LUNA) faciasının hemen ardından Terra topluluğu harekete geçti ve yeni bir blockchain başlatmak için oy kullanmıştı. Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere, eski zinciri “Terra Classic” olarak adlandıran topluluk yeni Terra 2.0 projesi ile beraber eski yatırımcılarının kayıplarını telafi etmek amacıyla bir airdrop etkinliği sunacağını açıkladı. Bu airdrop girişimini ise birkaç kripto para borsası destekliyor.

Birçok eleştirmen ise yaşanan çöküşün ardından yeni “LUNA” projesi hakkındaki düşüncelerini ve şüphelerini belirtti. Araştırma firması Nansen tarafından sağlanan bir rapora göre, LUNA ve UST’nin çökmesine neden olan sebepler olarak, hedge fonları ve bu olaya katkıda bulunan yatırım firmaları hakkında birçok spekülasyon ve teori var. Araştırma firması raporda, LUNA-UST ile arbitraj fırsatlarından yararlanan 7 cüzdan bildirdi. Bunlar Curve ve bazı merkezi borsalarda bulundu. Aşağıdaki resim adreslerin bir listesini göstermektedir. Araştırma firması şunları söyledi:

Bu cüzdanların çoğu muhtemelen bağımsız ve toplu olarak hareket ederken, arbitrajcılar nihayetinde $UST/$LUNA ölüm sarmalına yol açan bir likidite dengesizliğini etkiledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!