BTC Madencilik Geliri Yükselişte! Ne Anlama Geliyor?

Temmuz 2022’den bu zamana kadar, Bitcoin (BTC) ekosisteminde yer alan madencilerin dolar cinsinden geliri, ağ zorluğu ve hash oranı dahil olmak üzere çok sayıda belirleyicide toparlanmalar görülüyor.

BTC madencilik geliri yükseliş gerçekleştiriyor

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) madencilik endüstrisi, 2022 yılı boyunca, ABD dolarına çevrildiğinde kazançlarını doğrudan etkileyen uzun bir ayı piyasası sebebiyle büyük finansal stresle karşı karşıya kaldı. Bununla birlikte, yılın en düşük madencilik geliri günü olarak kabul edilen 13 Haziran’da piyasalar içerisindeki dirençli madenciler, bir ay içinde madencilik gelirleri açısından yüzde 68,63’lük bir artışa tanık oldular.

Yıl boyunca, Bitcoin madenciliğinden elde edilen gelir, piyasa çöküşlerinden, ekosistem çöküşlerinden ve zarar eden yatırımlardan kaynaklanan gerilimlerden kaynaklanan yatırımcı duyarlılığına odaklanan çok sayıda faktör sebebiyle düşüşler yaşadı. Ancak bu dönemin geçmesiyle birlikte Bitcoin ekosisteminde yer alan madencilerin dolar cinsinden geliri, ağ zorluğu ve hash oranı dahil olmak üzere çok sayıda belirleyicide toparlanma yaşadığı aktarılıyor.

Blockchain.com tarafından sağlanan verilere göre, BTC madencilik gelirinin bir ayda yaklaşık yüzde 69 oranında artarak 13 Temmuz tarihinde 13.928 milyon dolar olan seviyesinden, 12 Ağustos tarihinde gelindiğinde 23.488 milyon dolara yükseldiğini doğruluyor. Madencilik gelirinde yaşanan bu önemli artış, Bitcoin madenciliğini yüksek işletme maliyetlerine rağmen uygulanabilir bir iş olarak güvence altına aldığı belirtiliyor. Ek olarak, düşük madencilik ekipmanı (GPU) fiyatları, BTC madencilerinin son 2 milyon BTC’yi madenciliğe devam ederken mevcut altyapılarını genişletmelerine izin verdiği bildirilenler arasında.

Üç kripto para madencilik şirketi hisse senedi fiyatları konusunda açıklama yaptı

Madencilik gelirinin yanı sıra, Bitcoin’in hash oranı geçtiğimiz ay yüzde 10’un üzerinde artarak ağın çifte harcama saldırılarına karşı direncini artırdı. Bununla birlikte, sonuç olarak, ağ zorluğunun (yeni bir BTC bloğu çıkarmanın ne kadar zor olduğunu ölçmek adına sağlanan oran) Haziran ayından bu yana ilk kez arttığı bildirildi.

Bitcoin ağındaki olumlu sonuçları yansıtan kripto para madenciliği şirketleri, geçtiğimiz ay hisse senedi fiyatlarının arttığını bildirdi. Hut8 Mining Corp., Marathon Digital Holdings ve Core Scientific dahil olmak üzere kripto para madenciliği şirketleri açıklamalarda bulundu. Her bir şirket, Haziran 2022’den bu yana en az yüzde 95 daha iyi performans gösteren, hızla yükselen hisse senedi fiyatlarını açıkladı. Tüm bunlarla birlikte, her üç şirket kripto para birimlerindeki değer düşüklüğü kayıplarından kaynaklı genişleyen kayıpları olduklarını aktarıyorlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!