BTC Köpekbalıkları ve Balinalar Rekor Düzeylere Çıktı! Fiyatı Etkiler mi?

Kripto paralar için önemli bir metrik olan balina ve köpekbalığı adreslerinin sayısı, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) için Şubat 2021’in en yüksek seviyelerine ulaştı. İşte detaylar…

BTC her geçen gün daha da olumlu sinyaller veriyor

Santiment Feed, Salı günü attığı bir tweet’te, Bitcoin köpekbalığı ve balina hesaplarının sayısının son 30 günde önemli bir artış gösterdiğini ve adres sayısının en son Şubat 2021’de görülen seviyelere ulaştığını ortaya koyuyor. Santiment konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

10’dan fazla BTC tutan Bitcoin adreslerinin miktarı, özellikle Haziran ortasındaki düşüşten bu yana arttı. Son 30 günde bu adresler yaklaşık yüzde 1,12 arttı. Şubat 2021’den bu yana en fazla tutulan 10 veya daha fazla BTC tutan 149.2 bin adres var.

Bitcoin’in giderek daha olumlu temeller göstermeye devam ettiğini belirtmekte fayda var. Özellikle, Çarşamba günü Glassnode Alerts’ten gelen bir tweet, Salı günü, Kriptoarena.com olarak da daha önce bildirdiğimiz gibi, borsalardaki Bitcoin mevduatlarının düşmeye devam ettiğini gösteriyor. Glassnode yaptığı twetter paylaşımında şunları yazdı:

Bitcoin (BTC) Döviz Mevduat Sayısı (7d MA) 2 yılın en düşük seviyesi olan 2.013.435’e ulaştı … Önceki 2 yılın en düşük seviyesi olan 2.016,685, 11 Temmuz 2022’de gözlendi.

Ayı döngüsü beklenenden uzun sürebilir

Buna ek olarak, veriler Bitcoin sahiplerinin cazip bir indirimle satıldığına inandıkları için lider kripto para birimini biriktirmeye devam ettiklerini göstermektedir. Örneğin, Cumartesi günü Santiment, Bitcoin köpekbalıklarının 5 hafta içinde 52 bin BTC biriktirdiğini açıkladı. Bununla birlikte, lider kripto para biriminin fiyatı, enflasyon devam ettikçe ve kurumsal yatırımcılar riskten uzak kaldıkça mücadele etmeye devam ediyor. Çarşamba günü attığı bir tweet’te, Arcane Research analisti Vetle Lunde, ProShares kısa Bitcoin ETF BITI’nin, yatırımcıların ABD enflasyon verilerini beklediği için büyük girişler gördüğünü açıkladı. Birkaç analist, madenciler ve bazı uzun vadeli sahipler teslim olurken ayı döngüsünün son aşamasında olabileceğimiz konusunda hemfikir olsa da, bu aşamanın aylarca sürebileceği konusunda uyarıyorlar.

Bunun yanında, Bitcoin (BTC), 4 ila 11 Temmuz tarihleri ​​arasında yüzde 1,8 yükselirken Ethereum (ETH) fiyatı sabit kaldı. Daha da önemlisi, toplam kripto piyasası sadece üç ayda yüzde 50 düştü. Bu da yatırımcıların, 840 milyar dolarlık desteğin altına inen alçalan üçgen modelinin gösterdiği yönde hareket bekledikleri anlamına geliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!