BNB, Çalınan Fonlarla Ne Yapılacağına Karar Verecek!

Önde gelen kripto borsası Binance’in BNB Chain’i üzerinde meydana gelen hack olayının ardından yönetim oyları ile, hacklenen 600 milyon dolarla ne yapılacağı hakkında karar verilmeye çalışıldığı aktarılıyor. Sistem içerisindeki “önemli hataları” keşfetmelerinden dolayı bilgisayar korsanlarına nasıl bir ödüllendirme yapılacağı konusunda karar verilmeye çalışılıyor.

BNB Chain ekibi çalınan fonlarla neler yapılacağını kararlaştıracak

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Zincirler arası bir saldırıda milyonlarca dolar değerindeki kripto para birimine el konulmasının ardından, BNB Chain’in (daha önceki adıyla Binance Smart Chain (BSC)) arkasındaki ekip, çalınan fonlarla ne yapılacağını belirlemek adına zincir üzerinde yönetim oyları yapmayı planladıklarını açıkladı. Bir kimlik hırsızı BSC Token Hub çapraz zincir köprüsündeki bir güvenlik açığından yararlanarak 600 milyon dolar değerinde 2 milyon BNB’yi sistemden çekmesi üzerine BNB Chain’in tüm ağ operasyonları geçici olarak durduruldu.

Bilgisayar korsanının askıya alınmadan önce ağda hala yaklaşık 400 dolar değerinde kripto para birimi vardı ve bu da fonları diğer zincirlere aktarmalarını imkansız hale getirdi. Aktarılan raporlara göre, saldırgan çeşitli ağlarda yaklaşık 70 milyon ila 80 milyon dolar arasında çıkış gerçekleştirdi. Ancak siber güvenlik firması Hackenclub, saldırganın Fantom, Ethereum ve Polygon aracılığıyla 110 milyon dolara el koyduğu ve ağdan kaçırdığı belirtildi.

Ağ üzerinden geliştirmeler yapılacağı açıklandı

Ağ operasyonlarını yeniden başlatılmasının ardından kısa bir süre sonra, BSC ekibi, gelecekteki saldırılar adına ödüller de dahil olmak üzere, saldırıyla ilgili dört kritik karar üzerinde yönetim oylaması yapmayı planladıklarını duyurdu. İlerleyen günlerde, BNB Beacon Chain (BEP2) üzerinde yapılacak bir yükseltme, ağ doğrulayıcılarının çalınan fonlarla ne yapılacağına, dondurulup dondurulmayacağına veya “otomatik olarak yakılacağına” dair oy vermelerine olanak sağlayacak.

Doğrulayıcılar, “önemli bir hata” keşfettiklerinden dolayı bilgisayar korsanlarına 1 milyon dolar ödül verecek White Hat programının başlatılması için oy kullanacaklar. Zincirleme oylama ayrıca, bir saldırganı yakalamaya yardımcı olan herkese “kurtarılan fonların yüzde 10’una kadar” ödül olasılığını da belirleyecek. Ekip, zincirle gelecekte gerçekleşebilecek saldırılara karşı mücadele etmek ve savunmak adına yeni bir zincir üstü yönetişim mekanizması sunmayı planlıyor.

Büyük resme baktığımızda, zincirler arası köprülerdeki güvenlik açıklarını hedef alan bir dizi saldırı gördük. Ekip, detaylı incelemelerini ve bu güvenlik açıklarını desteklemek için daha gelişmiş güvenlik önlemlerinin nasıl uygulanacağına dair tüm notları açıkça paylaşacağız.

Ayrıca ağ, protokolü daha da merkezden uzaklaştırmak için doğrulayıcı sayısını artırmayı amaçladıklarını belirtiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!