Bitcoin’in küresel boyutta güvenli bir liman olmasının 3 sebebi

Çin’in son döviz devalüasyonu dünya genelinde yer alan benzer politikalarla uyumlu görünüyor. Bitcoin fiyatlarının bir sonuç olarak neden yükseldiğini ve yatırımcıların neden geleneksel depo cenneti varlıklarının yanı sıra değeri depolamak ve aktarmak için tarafsız ve sınırsız bir ağ olan Bitcoine sığınmayı düşündüklerini isterseniz bir değerlendirelim.

Öncelikle Bitcoin’in güvenli bir liman olmasının sebebi her fiat para biriminin bilerek kendini değerlerdirmesi.

ABD ve diğer ülkeler faiz oranlarını düşürerek ekonomik büyümeyi desteklemeye çalıştıkça ekonomist Raoul Pala göre yatırımcılar altın nakit devlet tahvilleri ve giderek artan bir şekilde Bitcoine akın etmeye başladılar.
Ekonomist Raoul Pal bu konuda ayrıca şunları söylüyor:

“30 yıllık kariyerim boyunca FX piyasalarındaki en önemli kavşaktayız. Dolar kontrolsüz bir yükseliş riski altında. ”

Bitcoin’in küresel boyutta güvenli bir liman olmasının ikinci sebebi gittikçe artan şekilde geleneksel pazarlarla korelasyona girmesi.

Yatırımcılar merkez bankalarının gevşemeye devam edeceklerini düşündükleri için giderek daha da tedirgin oluyorlar. Geçtiğimiz hafta ABD Federal Rezervi faiz oranlarını düşüreceğini açıkladı ve bir haftadan kısa bir süre sonra Çin para birimi devalüasyona uğradı.

Bu gelişmeler yaşanırken Bitcoin fiyatında ise bir yükseliş yaşandı ve fiyat 12.400 dolara kadar yükseldi.

Bitcoin’in güvenli bir liman olmasının üçüncü sebebi ise asimetrik getiri sağlayabilmesi.

Diğer analistler Bitcoinin alternatif güvenli liman arayan yatırımcıların radarında giderek daha fazla göründüğü konusunda hemfikir.

Örneğin CNBC ile bir röportaj sırasında bu haftanın başlarında Morgan Creek Digital ortak kurucusu Anthony Pompliano Bitcoinin mevcut küresel parasal gevşeme eğilimine nasıl tepki vereceğini tartıştı.

Pompliano Çin’in devalüasyonunun Bitcoin’in şu anki boğa koşusunda büyük bir rol oynadığını kabul ediyor. Ayrıca kurumların giderek artan bir şekilde Bitcoine baktığını çünkü “Bitcoin’in korelasyona girmediğini ve geleneksel varlıklara kıyasla asimetrik bir getiri sağladığını” ifade ediyor.

Comments (0)
Add Comment