Bitcoin yükseldi… Peki neden?

Peter Schiff spekülasyonlar nedeniyle Bitcoin fiyatının 10 bin doların üzerine fırladığını söylüyor.

Bitcoin fiyatı 2 Eylül’de 10000 dolarlık kilit direnç alanının  üzerine çıktı. Yazının yazıldığı sırada en yüksek kripto para birimi son 24 saat içinde % 6’dan fazla bir artışla 10384 dolardan işlem görüyor.

Boğalar Bitcoin’in ani toparlanmasını kutlamakla meşgulken en ünlü “altın tutkunlarından” Peter Schiff Bitcoin eleştirisinde bulunarak BTC hayarnlarının keyiflerine limon sıktı.

Bitcoin muhalifi  Peter Schiff Bitcoinin güvenli bir liman varlığı olmadığını söylüyor. Schiffe göre bu ralli ABD-Çin ticaret savaşını değil sadece fiyat spekülasyonlarına atfediliyor. Bu nedenle en iyi kripto para biriminin kendine özgü bir değeri olmadığı anlatısına bağlanıyor. 

Schiff’in öfkesi on yıllardır ilk yeni varlık sınıfı olan Bitcoinin altın için varoluşsal bir tehdit oluşturması nedeniyle anlaşılabilir. Zira milenyum kuşağı ünlü Grayscale reklamında gösterildiği gibi dijital alternatifleri için parlak altın külçelerini kazıyor.

Son zamanlarda Schiff Bitcoinin asla 50.000 $ a ulaşamayacağına dair bir tahminde bulundu ancak yeni bir parabolik evre acımasız eleştirmenin sözlerini ağzına tkayabilir. Zaten kendisi de  BTCye sahip olduğunu itiraf etmiş durumda.

Comments (0)
Add Comment