Bitcoin ve Kriptolarda Hareketlilik Yeniden Geri Çekilmenin İşareti mi?

Kripto para piyasasında Bitcoin ve önde gelen altcoinlerin yoğun bir satış baskısı altında olduğu görülüyor. Bitcoin her ne kadar 10.000 doları yeniden kırmış olsa da üst seviyelere çıkmada herhangi bir hamlede bulunmuş değil.

Kripto para birimi piyasası dün gece saatlerinde yapılan işlemlerin güçlü bir performans göstermesinin ardından Perşembe günü Asya piyasalarının açıldığı saatlerde geri çekiliyor. Bitcoin (BTC) 10.000 dolarlık fiyatı dengelemeye devam ederken önemli altcoinler farklı dinamikler gösteriyor. Litecoin (LTC) günlük bazda % 5in üzerinde kazanç sağlayarak ilk 20 kripto para içerisinde en iyi performans gösteren varlık konumunda.

Kaybedenler kulübüne bakıldığında ise UNUA SED LEO (LEO)’nun günün kaybedeni olduğu görülüyor. UNUA SED LEO (LEO) dünden bu yana % 2 düşüş yaşamış durumda.

Kripto para piyasasının toplam değerine bakıldığında 275 Milyar Dolara yükseldiğini görüyoruz. Piyasadaki toplam ticaret hacmi 52 Milyar Dolara yükselirken Bitcoin’in piyasa hakimiyeti % 65 seviyelerini aşmış durumda.
Piyasa Değeri İtibariyle En Değerli 4 Koine Kısa Bir Bakış

Bitcoin/ USD kuru gün içerisinde ulaştığı 10166 dolarlık seviyeden yazının yazıldığı sırada kritik seviye olan 10.000 doların üzerinde işlem yapmak için geri çekilmiş durumda. Fiyat noktasında iyileşmeye rağmen boğaların ivmesi kayboluyor gibi görünüyor. Azalan volatilite boğaların Bitcoin’i daha yüksek değerlere taşımaya hazır olmadıklarını gösterebilir. Fiyat olarak 10.000 $’ın üzerinde meydana gelecek olan bir artışın geçerli olduğunu ileri sürmeden önce takibi görmemiz gerekecek. BTC / USD günlük bazda yaklaşık % 35 artmış vaziyette ve günün başlangıcından bu yana da bir değişiklik meydana gelmiş değil.  

Ethereum

Şu anki piyasa değeri 22.9 Milyar dolar olan ikinci en büyük dijital varlık olan Ethereum günlük bazda % 1.1 oranında artış gerçekleştirmiş durumda. Ancak Asya piyasalarıyla birlikte Perşembe gününün başlangıcından yazının yazıldığı ana kadar % 2 değer kaybı yaşamış vaziyette. ETH / USD kuru 210 doların üzerinde seyrediyor; Bununla birlikte aşağı yönlü momentum başarısız bir denemeden sonra fiyatın 220.00 $ ı aştığı görülüyor.

Ripple (XRP)

Rippleın XRPsine baktığımızda fiyat 03200 $ tutarında bir işlemle sınırlı kalıyor. Bu değeri aşmak için yapılan bir başka girişim de sonuç vermedi. Yazının yazıldığı sırada XRP fiyatı 0.3160 $ a gelmiş durumda. Ripplenin şu anki piyasa değeri 13.6 milyar dolar olarak kaydedildi. XRP günlük bazda değişmeden kaldı ancak günün başlangıcından bu yana değerinin % 1’ini kaybetti.

Litecoin (LTC)

Litecoin/USD kuru günlük bazda yaklaşık % 6lık bir artış sağlayarak güçlü bir oyuncu olduğunu göstermiş vaziyette. Şu anki piyasa değeri 6.0 milyar dolar olan dördüncü en büyük kripto para Litecoin Perşembe günü Asya piyasalarının açıldığı saatlerde 100 dolarlık bir çizgide durdu ve yazının yazıldığı saatlerde 96.60 dolara geriledi.

Comments (0)
Add Comment