Bloomberg Açıkladı: Bitcoin ve ETH, Daha İyi Performans Gösterecek!

Bloomberg emtia stratejisti Mike McGlone, önde gelen kripto para birimleri Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatının, lider kripto para birimindeki volatilite düşmeye devam ettikçe, gelecekte hisse senedi piyasalarından daha iyi performans göstereceğini öne sürdü. Kriptoarena.com olarak detayları aktarıyoruz.

McGlone: Shiba Inu gibi coin’ler piyasadan temizlenecek

Ünlü analist McGlone, verdiği bir röportajda  ilk olarak, Bitcoin (BTC)’in ”son 5-10 yılda en çok yükselen varlık” olarak “piyasanın altında daha duyarlı alım” göreceğine inandığını belirtti. Terra’nın stabilcoin’inin çöküşünden sonra, Tether’in  kısa bir süre için sabitini kaybetmesine değinen McGlone, “Tether ut0’larında geri tepmeler gördüğünüzde genellikle piyasada kısa vadeli bir düşüş” ve BTC için “uzun vadeli kalıcı bir dip” olduğunu belirtti.

McGlone’a göre, son kripto piyasası gerilemesi, TerraUSD (UST) de dahil olmak üzere “bu spekülatif varlıkların bazılarını temizliyor”. Öte yandan McGlone, Bitcoin’in “küresel dijital teminat olma yolunda ilerlediğini” de sözlerine ekledi. Analiste göre, hem BTC hem de hisse senedi piyasaları, yatırımcılar için artan riskten kaçınma duyarlılığının ortasında düşüyor. McGlone, kripto varlıkların daha riskli yatırımlar arasında olduğunu ve Federal Rezerv’in faiz oranlarını yükselttikçe “Shiba Inu gibi köpek temalı” daha spekülatif kripto para birimlerinin temizlenmesinin gerçekleşmeye başladığını belirtti.

Bitcoin volatilitesi borsaya karşı düşmeye devam ediyor

Analiste, sırasıyla 30 bin dolar ve 2 bin dolar civarında  destek seviyelerine gerileyen Bitcoin ve Ethereum için “gerçekten altyapı inşa eden” şeye geçiyoruz dedi ve şunları ekledi:

Hisse senedi piyasası düşmeye devam ederse hatırlanması gereken en önemli şey, muhtemelen Fed’in enflasyonu düşürmesi gerektiğinden, Bitcoin ve Ethereum düşecek, ancak öne çıkacaklar.

Bu kripto varlıkların oynaklığının, “borsaya karşı düşmeye devam ettiğini” söyledi. Analist, bu düşüşü Amazon’un piyasaya ilk çıktıktan sonra gördüğü düşüşle karşılaştırdı. McGlone, Kasım 2020’de BTC’nin fiyatının 20 doları aşacağını ve 2021’de parabolik bir ralliye gireceğini, doğru bir şekilde tahmin etti. Geçen yıl, BTC önemli bir düzeltmeye katlanmadan önce 69 bin dolar seviyesine yakın tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!