İşte Bitcoin (BTC) Sayesinde Köşeyi Dönen 5 Yatırımcının Çarpıcı Hikayesi!

Bitcoin, dünya çapında güvenli ödeme yapmayı öngören ve merkezi olmayan sistemi sayesinde yatırımcının parasını güvende tutan 1 numaralı kripto para birimidir. Dünyanın her yerindeki birçok insan bu kripto parayı, para transfer etmek ve çevrimiçi alışveriş yapmak için kullanıyor. Ayrıca, kripto para birimi maliyeti değişken olduğundan ve kripto para talebi tarafından düzenlendiğinden, Bitcoin yatırımcılar için çok cazip hale geliyor. BTC bazen süper hızlı büyüme yaşıyor. Risk sermayedarlarına yatırımlarını kısa sürede ikiye katlama, hatta çoğaltma fırsatı sunuyor. Coinbase’e göre, Bitcoin tarafından elde edilen en son fiyat zirvesi 63.729,5 dolardı. Sonuç olarak, BTC’nin hızlı büyümesi nedeniyle birçok insan çok zengin oldu. BTC sayesinde zengin olan ilk beş kişi hakkında bilgi bu yazımız içeriğinde.

Charlie Shrem

Charlie, Bitcoin’i büyük karlar elde etmek için bir araç olarak kullanabilen zeki bir adam. Blockchain de dahil olmak üzere finans ve teknoloji ile ilgileniyordu. Charlie, madalyonun fiyatının 100 dolardan az olduğu zaman hızlı fiyat artışını tahmin edebildi. Bir risk aldı ve BTC’ye çok para yatırdı. Ve BTC fiyatı patladı. Charlie etkileyici bir yatırım getirisi elde etti ve 450 milyon dolar kazandı. Ancak, tüm kazancını lüks mülklere ve arabalara harcamaya karar vermedi. Roger Van’ın desteklediği bir şirket kurdu. Maalesef kara para aklamakla suçlandı ve tutuklandı. Bu günlerde serbest bırakıldı. Charlie halihazırda yatırım işini geliştirmeye devam ediyor.

Erik Finman: Bitcoin için sadece 1000 dolar yatırdı

Erik, 18 yaşında Bitcoin sayesinde milyonlarca dolar toplayabilen genç bir milyoner. Bir kripto paranın yaklaşık fiyatı 1 dolar iken BTC’ye 1.000 dolarlık bir hediye yatırdı. Erik, kripto para birimi hakkında derin bilgiye sahip, kendi kendini yetiştirmiş bir uzmandır. Çocukken finansal sistemlerle meşgul oldu. Bilgisi ve analitik becerileri, hızlı bir şekilde milyoner olmasına yardımcı oldu. Eric bir okul öğrencisiyken, not ortalaması düşüktü. Bir keresinde bir öğretmen, Eric’in alacağı tek işin bir fast food restoranında kasiyerlik olduğunu söyledi. Üniversiteye gitme ve dört yıl boyunca sıkı çalışma ihtimali onu cezbetmedi. Ayrıca ders çalışırken ödevlerini devretmek için bir çevrimiçi makale yardımcısına da ulaşmak istemedi. Bu nedenle, 18 yaşında milyoner olursa, Erik üniversiteye gitmesi gerekmeyeceği konusunda ailesiyle hemfikirdi. Sonuç olarak, Erik’in henüz bir yüksek öğrenim diploması yok. Bu günlerde, o 22 yaşında. Net değeri beş milyon dolar.

John Ratcliff

John, Bitcoin sayesinde servet sahibi olan kişilerden bir tanesi. Yatırımlarda çok büyük bir geçmişi yoktu ve birçok kripto para satın almak için milyonlarca doları da yoktu. John ilk BTC’sini hediye olarak aldı. O gün fiyatı kabaca 10 dolardı. Yakında, her biri 100 dolara 150 token satın almak için 150 bin dolar harcamaya karar verdi. Sonra paraları iyi paraya satmak için elinde tutmayı düşündü. BTC maliyeti patlayınca milyoner oldu. Kârı kullanarak tüm borçlarını ödedi ve bir Tesla Roadster arabası satın aldı. Ayrıca 1,4 milyon dolar değerindeki hayallerinin evini inşa etmeye başladı. John, hayatının geri kalanında iyi bir pasif gelir elde etmek için tüm parayı bir depozitoya yatırdı.

Winklevoss İkizleri: Dava sonucu gelen para ile Bitcoin aldılar

Bu adamlar yatırım ve ticaret dünyasında çok popüler. Kardeşler Harvard mezunu. İstisnai öğrencilerdi, bu yüzden “Benim için ödevimi kim yazabilir??” kafalarında yoktu. bunun yerine ikizlerin kafasında zengin olma arzusu yer alıyordu. Mark Zuckerberg ve Facebook sayesinde popüler oldular. Küresel sosyal ağ fikrinin kendileri tarafından geliştirildiğini ve Mark tarafından çalındığını belirtiyorlar. Adaleti kendi taraflarına çekmeye çalışırken oldukça zorlandılar. Hedeflerine ulaştıktan sonra, Facebook davasını BTC paralarına yatırmaya karar verdiler. Onlara milyonlarca dolar kazandıran harika bir fikirdi. Kripto para ile meşguller ve çok para yatırıyorlar ve yatırımcılar için faydalı araçlar ve ekosistemler geliştirme çabasındalar. Bu günlerde, ağda dolaşan tüm paraların kabaca %1’ine sahipler.

Roger Ver

Gerçekten de en büyük karlar, en başta Bitcoin’e yatırım yapanlar tarafından elde edildi. Roger, merkezi olmayan bir ödeme sisteminin potansiyelini fark etti ve Bitcoin ile ilgili şirketlere çok para yatırmaya karar verdi. Ayrıca Roger, birçok insanı BTC kullanmaya başlamaya ikna eden aktif bir destekçiydi. Sabırlıydı ve kripto paralarını maliyetini kaybettiklerinde satmadı. Sonra da fiyat hızla artmaya başladı. Sonuç olarak, BTC’yi yatırım olarak kullanarak yarım milyar dolar kazanabilir. Roger zaten başarılı bir iş adamıydı ve hesabında milyonlarca doları vardı. Ancak, onları yüz milyonlara dönüştürebilirdi. Bu nedenle birçok kişi ona “Bitcoin Jesus” diyor. Roger, kazancının büyük bir kısmını hayır işlerine harcıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!