Ünlü CEO’dan Altın ve Kripto Para Yorumu: Daha İyisi Yok!

Altın madenciliği şirketi Barrick Gold’un CEO’su Mark Bristow, en son gerçekleşen önemli fiyat düşüşünün ardından kripto para birimi piyasasını eleştirdi. Şirketin CEO’su Barrick Gold, kripto para birimlerinin yeni türlerinin oluşturulabileceğine inanırken, hiç kimse yeni altın ortaya çıkaramayacağını ileri sürdü. Ancak ünlü CEO, kripto paralarda durumun böyle olmadığını belirterek, kolayca oluşturulabilmeleri nedeniyle kripto para birimlerinin değer depolama statüsünü sorguluyor.

Kripto altından daha iyi bir değer deposu olamaz

1983 yılında kurulan Barrick Gold Corporation, 13 ülkede bir düzineden fazla işletme sahası ile altın ve bakır üreten büyük bir madencilik kuruluşudur. CNBC’ye konuşan firmanın CEO’su, kripto paranın herhangi bir şekilde sarı metalden daha üstün olabileceği varsayımlarını reddetti. Mark Bristow, Bitcoin‘in dijital altın işlevi gördüğünü ve BTC’nin daha iyi bir yatırım aracı olduğuna dair daha iyimser görüşlerin hiçbir değeri olmadığını söyledi.

Ünlü CEO daha önceki dalgalanmalarda da görüldüğü gibi, kripto para piyasasının kötü şöhreti fiyat oynaklığına değindi. En son örnek, birkaç gün önce tüm kripto paraların kırmızıyla kaplandığı zaman oldu. Tek başına Bitcoin, sıçrama yapmadan ve tüm kayıpları telafi etmeden önce dakikalar içerisinde 10 bin dolara düştü. Bristow, sadece birkaç hafta önce, kripto piyasasının hızlı yükselişi nedeniyle altın sektöründeki kişilerin değerli metalin konumunu korumak için daha çok çalışması gerektiğini şu sözleriyle itiraf etti:

Kripto para birimleri ve diğer rakip seçenekler bizi, dünyadaki herkesin bir şeyler için ödeme yapmak üzere kullanmasına izin veren değiştirilebilir bir seçenekler oluşturmak için daha çok çalışmamız gerektiğini anlamaya zorladı.

Yeni kripto para oluşturabilirsiniz; ama altın değil

En son röportajında ​​Bristow, kripto topluluğu için hassas bir konuya değindi. Hiç kimse yeni altın ortaya çıkaramazken, insanların “hala kripto para birimleri yapabileceğini” söyledi. Bitcoin, şimdiye kadar var olan maksimum 21 milyon coin arzına sahiptir. Oluşturulmaları, madencilik olarak da adlandırılan bir süreçten sonra gelir (oldukça farklı bir süreçtir), ancak hız yaklaşık dört yılda bir düşer.

İşte burası BTC’nin, arzı da sınırlı olan altın ile farklılaştığı yerdir. Kimse gerçekte ne kadar altın olduğunu bilmiyor. Ancak son zamanlarda yapılan araştırmalar, altını ve diğer değerli metalleri uzaydan kontrol etmenin bir yolunun bulunabileceğini ileri sürüyor. “Space Gold Rush” adı verilen bu araştırmanın önümüzdeki yıl gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Comments (0)
Add Comment