Direniş Başladı! Bitcoin Satış Baskısına Ne Kadar Direnecek?

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, son birkaç haftadır, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), short pozisyonlarda sağlam bir pozisyon elde etti. Aslında, bu güç BTC’yi 24.000 dolara göndermek ve Temmuz ayının çoğunda 20.000 doların üzerinde tutmak için yeterliydi. İşte ayrıntılar…

Analist, satış baskılarının Bitcoin fiyatını olumsuz etkileyeceğini düşünüyor

Lider kripto para birimi ivmesi yeni bir dönüş yapmış olabilir. Kripto para analistlerinden Ghoddusifar, BTC fiyatının kısa vadeli yatırımcıların satış baskıları nedeniyle düşebileceğine inanıyor. 6 Ağustos tarihli bir blog yazısına göre, analist bir düşüş eğilimi olasılığı olduğunu açıkladı ve şunları söyledi:

RSI ve MACD osilatörlerinde negatif bir ayrışma görüyoruz. Bunlar, kama kırılması olasılığının bir ön işareti olabilir.

Peki, BTC’nin devam eden ivmesi ile analistin görüşleri arasında bir korelasyon var mı? BTC / USDT grafiğine dayanarak, analist haklı olabilir. Şuan, Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD), satıcıların, short’ların gücü (turuncu) long’ların (mavi) biraz üzerinde olduğu konusunda kontrol sahibi olduklarının altını çizdi. Bu ivme göstergesinin etkileri, olumsuz bir ayrışma iddiasıyla da aynı fikirde görünüyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) ayrıca aşağı doğru bir ivme yakaladığı ve 50 seviyesi ile altında konsolide olduğu görülebilir. Göstergenin üzerine çıkmak için mücadele etmesi, satıcıların kar elde ettiği veya zararlarını saydığı anlamına da gelebilir. Dengedeki Hacim (OBV) bile aşağı doğru ilerliyor gibi. Basitçe söylemek gerekirse, BTC şuan satış baskısına dayanmak için mücadele ediyor.

Zincir içi görünüm nedir

Son 24 saatte, BTC 22.500 ila 23.500 dolar fiyat seviyeleri arasında hareket ediyor. Bununla birlikte, ayılar büyük bir düşüş için çabalarını yoğunlaştırıyor gibi görünüyor. Aslında, şuan, Santiment verileri BTC balinalarının satış baskısında bir artış olduğunu ortaya koydu. Bu, BTC’nin grafiklerdeki ivmesini kaybetmesine neden oldu. Ayrıca, daha fazla baskı, BTC’yi kısa vadeli boğalar pahasına daha fazla oynaklığa yönlendirebilir. Satıcılar ivmeyi sürdürürse bir pazar değişiminin belirtileri görülür. Olası yatırımcı kar alımı, hafta boyunca birikim ve işlem hacmindeki artışın ardından da yükselişte olabilir.

Tüm bunlar olurken, piyasanın mevcut durumuna karşı koymak için alıcıların faaliyetlerinin katlanarak artması gerekebilir. Bunu söyledikten sonra, BTC son 24 saat içinde nötr bir konumda kaldı. Şuan, grafiklerdeki değişiklik CoinMarketCap’e göre neredeyse ihmal edilebilir düzeydeydi ve kripto değeri 22.941 dolardı. Bir yükseliş veya düşüş hakkındaki bu karışıklık, BTC üzerindeki satış baskısının arttığını doğrulayabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!