Rusya-Ukrayna Krizi Cardano (ADA)’yu Bu Seviyelere İtebilir

Cardano (ADA) fiyat hareketi hiçbir yerde yükseliş trendinin yakınında değil, çünkü boğalar, geçtiğimiz haftaların birkaç yüksek seviyesi bir yana, bir önceki yüksek seviyeyi kıran büyük bir haftalık yükseliş mumu sunmak için çok zayıf görünüyor. Buna 55 günlük Basit Hareketli Ortalama (SMA) ile ölüm çaprazını (death cross) da ekleyin, 200 günlük SMA’nın altında hala aşağı yönlü işlem görüyor. Şimdilik 1,00 dolar tutacak, ancak bir yardım rallisinden veya nihayet yatırımcıları oyun alanına geri çekebilecek şahin merkez bankalarının ötesine bakan küresel piyasalardan gelen bir miktar dış yardıma ihtiyaç duyuluyor.

Cardano boğaları, 1 dolar seviyesini artan düşüş baskısından korumaya çalışıyor

Şu anda, Cardano (ADA)’nun kendini iyi hissettiren senaryo, boğaların düşüş sinyallerinden kaynaklanan artan baskıyla karşı karşıya kaldığı mutlu bir son anına yakın değil ve fiyat hareketinin yüzde 32 daha düşmeden önceki son savunma hattı 1,00 dolar seviyesinde. Düşüş faktörleri, dört hafta önce makul bir girişimde bulunulmasına rağmen, FED’in önemli yorumuyla yarıda kesilmesine rağmen, 55 günlük SMA’nın olası yukarı yönlü fiyat hareketlerini sınırladığı ölüm çaprazından gelen baskıdır.

Ocak ayının en düşük seviyesi olan 0,92 dolara doğru bir düşüş daha görülüyor. Piyasalar daha fazla şiddet ve Rusya ile olası bir savaştan zarar görmeye başlarsa, son savunma hattı olarak aylık S1’e 0,80 ve 0,71 dolardan keskin bir dalış hareketi bekleyebiliriz. Bu seviye geçen yıl Şubat ayına kadar uzanıyor ve toplamda 2021 yükseliş trendini silebilir, ancak bu süreçte boğaların geri dönüp Cardano (ADA)’daki parçalanmış fiyat hareketinin bazı parçalarını alması için heyecan verici bir seviye olabilir.

Peki iyimser senaryo ne gösteriyor?

Cardano için tanımlanan iki ana katalizör ile Ukrayna-Rusya ve merkez bankaları, birinin veya her ikisinin de tam tersi şekilde çalışmasını bekliyor. Herhangi bir barış görüşmesinin sonucunu görmeli miyiz, yoksa FED piyasaları enflasyon etrafında hafifçe yönlendirmeli ve bu arada aynı enflasyonu frenlemeli mi, düşüş bölgesinde büyük yükseliş mumları ile bazı sağlam artışlar bekliyoruz.

İlki, 55 günlük SMA’nın ardından 1,14 dolar ve aylık pivot 1,20 dolar olacak şekilde bekleniyor. Gerçekten de, 55 günlük SMA’nın üzerinde sağlam bir kırılma ve onun üzerinde haftalık bir kapanış, güven için mükemmel olabilir ve daha uzun vadeli bir yükseliş trendinin 1,63 dolar ve 2,42 dolara dönmesi için zemin hazırlayabilir. Cardano ve kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!