ABD’de Küçük Bir Kasaba İlginç Bir Nedenden Ötürü Bitcoin Madenciliğini Yasakladı

Kanada sınırına yakın küçük bir Amerikan kasabası olan Massena, bölgedeki Bitcoin (BTC) madenciliği operasyonlarını geçici olarak durdurdu.

 Estetik kaygılar nedeniyle Bitcoin madenciliği askıya alındı!

Associated Press tarafından Cuma günü yayınlanan bir rapora göre, estetik kaygılar nedeniyle, Massena kasabasinin yetkilileri Bitcoin madenciliği faaliyetine 90 günlük bir yasak uyguladı. Kasabanın belediye başkanı Steve O’Shaughnessy, yetkililerin ana yolda, içinde makinalar bulunan römorkları fark ettikten sonra madenciler için yeni düzenlemeler yapmaya karar verdiğini söyledi ve şunları ekledi:

Bitcoin madencilerinin kasabamızı çöp yığınına çevirmesini istemiyoruz. Eğer faaliyetlerini burada yürütmek istiyorlarsa, çevereye ve düzene önem vermek zorundalar.

90 günlük Bitcoin madenciliği yasağının amacı, görünüşe göre şehir yetkilileri tarafından Massena’daki yol kenarlarına park etmiş römorkların ve nakliye konteynırlarının yol geçişini ve neden oldukları çevre kirliliğini engellemek. Bu arada Massena Electric’in üç kripto para firmasıyla görüşmelerde olduğu söyleniyor. TBEN News’e göre elektrik şirketi, yeni kripto madencileriyle ilgili sorunlarda konusunda kendi yasağına sahip. Massena Electric, yaptığı tüm anlaşmaların mevcut müşterilerini koruyacağını söylüyor. Kamu hizmeti ve müşterileri artan satışlardan bile yararlanabilir. Massena Electric şefi Andrew McMahon şunları söyledi:

Geliştiriciler için temel bileşenler, her zaman sahip olduğumuz iki önemli unsur: Bitcoin madenciliği için önemli olan düşük maliyetli elektrik ve güvenilirlik.

ABD’deki küçük kasabalar BTC madenciliği için popüler olmaya başladı

Kuzey Amerika’daki küçük sınır kasabalarında genel endüstrinin kaybolmaya yüz tutmasından sonra, Bitcoin ve kripto para madenciliği işletmeleri, Massena gibi küçük kasabalara endüstriyel faaliyetlerin geri dönüşüne işaret ediyor. Ucuz elektrik, genellikle bu yerlerdeki Bitcoin madencileri için büyük bir teşvik ve karşılığında bu işletmeler kasaba sakinlerine iş vaat ediyor ve yerel ekonomiyi canlandırmaya yardımcı oluyor. Gerçekten de, Çin‘in devasa kripto madenciliği baskısı ve öngörülen doğudan batıya taşınan hashrate transferinin bir sonucu olarak, bu daha küçük Kuzey Amerika kasabaları daha büyük Bitcoin madenciliği faaliyeti görebilir. Eski bir Çinli kripto para borsası olan Huobi, 2017’de diğerlerinin yanı sıra Hong Kong, Singapur ve Güney Kore’ye taşıdı.

 

Bu arada, mevcut hashrate düşüşüne rağmen, en büyük Kuzey Amerika Bitcoin madencilik operasyonları, pazardan daha büyük bir pay almak için kapasitelerini genişletmeye devam ediyor. Kuzey Amerikalı Bitcoin madencileri tarafından dünya çapındaki hashrate dağılımının daha büyük bir payını kontrol etmek, sektörün özellikle çevre koruma alanında düzenleyiciler tarafından beğeni kazanmasına da yardımcı olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın