Bitcoin in (BTC) Ateşi Sönmüyor! Yükseliş Devam Ediyor!

Bitcoin (BTC) kendisi için kritik seviye olarak kabul edilen 20 bin dolar seviyesini kırdıktan sonra başlattığı yükseliş hareketini devam ettiriyor. 

BTC ilk olarak Cuma gecesi 25 bin dolar seviyesini geçtikten hemen sonra hız kesmeyerek yeni tüm zamanlarının en yüksek seviyesi olan 26 bin 878 dolar seviyesine belirledi. Lider kripto para yılbaşından bu yana yüzde 250lik bir artış sergileyerek iyi bir performans gösterdi ve yatırımcısını sevindirmeyi başardı.

Bitcoinde başlayan bu yükselişin temel sebebi olarak ise kurumsal yatırımcıların lider kripto paraya karşı olan ilgisi gösteriliyor. Kurumsal yatırımcılar her geçen gün varlıkları arasına daha çok BTC eklerken diğer bir yandan da ABD Federal Rezervin içinde bulunduğumuz pandeminin etkilerini azaltmak için yeni teşvik paketleri ile sürekli olarak dolar basması yatırımcıları güvenli liman olarak kabul edilen Bitcoine yönlendiriyor. Bunun en büyük kanıtlarından birisi de Bitcoinin artan piyasa değeri. Yazım itibari ile Coinmarketcap verilerine göre Bitcoinin piyasa değeri 497 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesinde.

Popüler analistlerlerden Tim Drapper Bitcoinde yükselişin yeni başladığını ve 2022 yılına geldiğimizde mevcut seviyesinin en az 10 katına çıkacağına inandığını belirtti.

Bitcoin (BTC) yazım itibari ile 26.783 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Comments (0)
Add Comment