Bitcoin İçin Kritik Seviye Açıklandı: Bu Hafta Yeni ATH Gelecek mi?

Bitcoin (BTC), geçen hafta etkileyici bir rallinin ardından 62 bin doların üzerine çıkmayı başardı. BTC’nin bu boğa döngüsüne daha yeni başladığına dair artan spekülasyonların ortasında, mevcut ralli  piyasaya daha fazla boğanın katılmasını sağladı.

Teknik veriler yükselişe işaret ediyor: 62 bin dolar seviyesi kritik öneme sahip

Hafta sonu, Bitcoin yükseliş ivmesini sürdürerek 62 bin doların üzerine çıktı. BTC, fiyatı 63 bin dolara doğru ilerlerken yeni ATH’ye ulaşması bekleniyor. BTC, çöküş başlamadan hemen önce, Nisan ortasından bu yana bu seviyede işlem görmemişti. Bitcoin, an itibariyle 62.314 dolardan işlem görüyor. Lider kripto para birimi 59 bin dolar seviyesini destek noktası olarak onayladıktan sonra, hafta sonu yükselişine devam etti ve toparlanmayı başardı. BTC, 62 bin dolar seviyesini tuttuğu sürece, boğalar 64 bin dolara yakın tüm zamanların en yüksek seviyelerine odaklanacak ve daha sonra hedef 68 bin dolar olacak
Bitcoin, yavaş yavaş kritik engelleri aşıyor. Günlük grafikteki genel teknik görünüm, hareketli ortalama yakınsama ıraksama (MACD) göstergesinden başlayarak son derece olumlu. Bu eğilim, ortalama çizginin üzerinde yukarı doğru bir ivme ile hız kazanırken,  teknik veriler boğaları güçlü bir şekilde destekliyor.

Bitcoin teknik analizi: Yükseliş devam edecek

Benzer şekilde, göreceli güç endeksi (RSI), aşırı alım bölgesine girerken alıcıların üstünlüğü olduğunu ortaya koyuyor. MACD gibi, RSI da varlık trendini takip eder ancak boğaların ve ayıların gücünü hesaplar. Tutarlı bir yukarı doğru yükseliş hareketi, Bitcoin’in boğaların elinde olduğu anlamına gelir.
Aynı zamanda, BTC 100 basit hareketli ortalama (SMA), 200 SMA’yı geçmenin eşiğinde. Bunun sonucu bir altın haç olmayacak olsa da, endeksin görünümü, alıcıların kontrolün altında olduğunu doğrulamaya yardımcı oluyor ve Bitcoin’in yükseliş trendini sağlam tutarak devam ettirmesini bekleyebiliriz. Piyasadaki birçok analist ve ünlü isim BTC’nin yıl sonunda 100 bin dolara ulaşacağından emin.
Bitcoin Gün İçi Seviyeleri
Fiyat: 62,314 dolar
Trend: Boğa
Oynaklık: Artıyor
Destek: 60 bin – 59 bin dolar
Direnç: 64 bin – 65 bin dolar
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!