Teknik Analistten Solana ve Ethereum Yorumu: Hangisi Daha Önce Yeni ATH’ye Ulaşacak

Popüler bir kripto para analisti ve trader’ı olan Smart Contracter, akıllı sözleşme platformları Solana (SOL) ve Ethereum (ETH)’un önümüzdeki günlerde nasıl bir fiyat hareketi izleyeceğine yönelik tahminlerde bulunuyor.

Analiste göre Solana (SOL)’nın ATH’si oldukça yakında

Smart Contracter olarak bilinen ünlü kripto para analisti popüler iki altcoin olan Ethereum ve Solana’nın hangisinin daha önce yeni ATH’sine ulaşacağını tartışıyor. Smart Contractor, 173.800 Twitter takipçisine Solana’nın bir birikim döneminden sonra yeni bir rekor seviyeye yükselmeye hazır olduğunu ifade ediyor. Analistin konuya ilişkin açıklaması ise şu şekilde:

Solana’nın tüm zamanların en yüksek seviyesi yakında mı bilinmez. Ancak bu yeniden birikim sonsuza kadar sürmeyecek.

Bu haftanın başlarında Smart Contracter, Solana (SOL)’nın beş dalgalı yükseliş trendinin dördüncü dalgasını sonlandırdıktan sonra ABD doları (SOL/USD) ve Bitcoin (SOL/BTC) karşısındaki değerinin yüzde 100’ün üzerinde yükselebileceğini tahmin etmişti. Analist, geçtiğimiz günlerde bu konuda şu analizi yapmıştı:

Dördüncü dalga, bence SOL/BTC’ye konmaya çok yakın. USD çifti üzerindeki aynı düşük seviye şimdiden yerleşti ve sadece yüksek bir zaman diliminde yeniden birikim yaptı. Bence bir sonraki hamle yüzde 100’den daha büyük olacak.

Smart Contractor’a göre Ethereum henüz sıfırı tüketmedi

Ünlü analist Smart Contracter, Solana (SOL)’ya yönelik tahminlerinin ardından ETH hakkında konuşuyor. Smart Contractor, dalgalar halinde tezahür etme eğiliminde olan kalabalık psikolojisini takip ederek gelecekteki fiyat hareketini tahmin eden teknik bir analiz yaklaşımı olan Elliott Wave teorisini kullanıyor. Söz konusu teoriye göre, Dördüncü Dalga, varlık döngüsünün son dalgasını başlatmadan önceki son düzeltme aşaması olarak nitelendiriliyor. Analist, önde gelen akıllı sözleşme platformu Ethereum’un diyagonal direncini 3.500 dolardan çıkardıktan sonra henüz sıfırı tüketmediğini ortaya koyuyor.

CoinGecko’ya göre, piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto para birimi olan Solana (SOL), yazım sırasında 158 dolardan işlem görürken, lider altcoin Ethereum ise 3.785 dolardan işlem görüyor. Kripto analisti Smart Contractor, Bitcoin paritesinde (ETH/BTC) Ethereum’u yakından takip ediyor. Analiste göre, ETH/BTC şu anda 7.355 dolar değerindeki 0.12 BTC’ye geçiş için hazırlanıyor. Aynı zamanda mevcut değeri 3.800 dolar olan 0.062 BTC’den yaklaşık yüzde 100’lük bir yukarı potansiyeli temsil ediyor. Analist, bu seviyede gerçekten ETH/BTC paritesinin düşüş eğiliminde olduğunu düşünen insanların bulunduğunu ifade ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!