Bitcoin Fiyatı Önümüzdeki 6 Ayda Bu Seviyelerde!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 2023 yılına yüzde 40’lık bir yükselişle başladı ve Ocak ayını 24 bin dolar seviyelerine yakın bitirdi. Bu nedenle birçok yatırımcı, lider kriptonun önümüzdeki aylarda kazanımlarını sürdürebileceğine inanıyor. 4.400 ABD vatandaşı yapılan son bir anket ile BTC fiyatının önümüzdeki 6 ay içerisindeki fiyat seviyelerini tahmin etti! İşte detaylar…

Anket sonuçları Bitcoin (BTC) fiyatı için 15 bin dolara işaret ediyor!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Bitcoin, 2023 yılına kazanımlarla başladı. Birçok yatırımcı tarafından aktarılan iyimserliğe rağmen anket sonuçları ise şaşırtıyor. Ocak 2023’te 4.400 ABD’li vatandaşın katılım gerçekleştirdiği anket sonucuna göre BTC, önümüzdeki altı ayın sonucunda 15.252 dolar seviyelerine gerileceğini tahmin etti. Bu seviye ise anlık fiyatına oranla yüzde 34’lük bir düşüşe işaret ediyor.

Geri bildirimlere bakıldığında, lider kriptonun olumlu bir notla yıla başlamasına rağmen, katılımcılar arasında Bitcoin (BTC)’e olan güvenlerinin azaldığı görülüyor.

Lider kripto para birimi 2023 yılına hızlı bir giriş yaparak 23 bin dolar seviyesinin üzerine çıksa da, varlık hala belirsizliklerle karşı karşıya. BTC’in geçen yılki ayı piyasasını karakterize eden neredeyse benzer koşullarda çalıştığını belirtmekte fayda var. Anlık olarak BTC, makroekonomik faktörlerin belirsizliğinden kurtuluyor gibi görünüyor, ancak kısa vadeli tahminlerde dalgalı seviyelerde kalmaya devam ediyor. Bu durumda, temel makroekonomik faktörlerdeki iyileşmeye rağmen, Bitcoin beklentileri, olası bir durgunluğa bakan ekonominin genel sağlığına da bağlı gözüküyor.

Bitcoin fiyatı olası bir trend değişikliği ile karşı karşıya!

Bir diğer yandan bakıldığında Bitcoin fiyatı, Federal Rezerv’in faiz oranlarıyla ilgili son politikasına rağmen 24.000 dolarlık direnç seviyesini kıramadı ve bu seviyeyi koruyamadı. Özellikle Fed, faiz oranlarını beklendiği gibi yüzde 0,25 oranında artırdı ve bu, Bitcoin gibi riskli varlıklar arasında bir ralli için olası bir tetikleyici olarak görüldü. Özellikle, Bitcoin kısa süreliğine 24.000 doları test etmek için olumlu tepki verdi.

Bununla birlikte, Bitcoin’in yükseliş momentumu, en son ABD işsizlik verilerinin ardından geçersiz kalma riskiyle karşı karşıya. Beklentileri aşmak için Ocak ayında 500.000’den fazla iş eklendi ve işsizlik oranları neredeyse altmış yılın en düşük seviyesine indi. Güçlü bordro sayısının, yatırımcıların, ABD’deki istihdam durumu önemli ölçüde kötüleşirse, Fed’in önümüzdeki aylarda faiz artırımlarını erteleyeceği veya faiz oranlarını düşürmeyi değerlendireceği yönündeki umutlarını paramparça edebileceğini belirtmekte fayda var.

Aynı zamanda, istihdam verileri dolar için iyiye işaret ediyor ancak potansiyel olarak Bitcoin gibi riskli varlıklarda bir satışı tetikleyebilir. Ayrıca, düzenlemeler kasvetli Bitcoin tahminlerinin olası bir nedeni olmaya devam ediyor. Beyaz Saray da dahil olmak üzere birçok devlet kurumunun kriptoyu düzenleme planlarını netleştirdiğini belirtmekte fayda var.

BTC fiyat analizi

Kriptoarena olarak aktardığımız üzere lider kripto para birimi anlık olarak 23.377,58 dolardan işlem görüyor ve günlük olarak değer kaybı yaşamadı. Lider kripto son 30 günlük süreç içerisinde yüzde 40’ın üzerinde değer kazanırken, piyasa değerini de artırmayı başardı. BTC piyasa değeri 450.769.477.604 dolar seviyelerinde bulunuyor.

BTC son 30 günlük fiyat grafiği

Bununla birlikte teknik analiz verileri ise çoğunlukla yükselişe işaret ediyor. Bir günlük gösterge özeti 14 seviyelerinde ‘al’ işareti verirken, hareketli ortalamalar 13’te ‘güçlü al’ seviyesinde bulunuyor. Osilatörler ise 9’da ‘nötr’ seviyede.

Bu arada, PricePredictions’daki makine öğrenimi algoritması, Bitcoin’in önümüzdeki haftalarda yükseliş ivmesini 28 Şubat 2023’te 24.342 dolardan işlem görecek şekilde genişleteceğini gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!