Alarm: Bitcoin En Kötü Performanslarından Birini Sergiliyor!

Bitcoin ( BTC ), blockchain’deki fiyat ve faaliyetlerin son üç ayda düşmesiyle 11 yılın en kötü üç aylık kaybını gördü

Bitcoin, en kötü dönemlerinden birini yaşıyor

CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre, 30 Haziran’da sona eren ikinci çeyrekte, Bitcoin’in fiyatı çeyreğin başında yaklaşık 45.000 dolardan düşerek 30 Haziran gece yarısından önce 19.884 dolar seviyelerine kadar düştü ve kripto analitik platformu Coinglass’a göre yaklaşık yüzde 56,2’lik bir kaybı temsil etti. Bu, BTC’nin 15,40 dolardan 5,03 dolara düştüğü 2011’in üçüncü çeyreğinden bu yana en keskin fiyat düşüşü, Bitcoin fiyatının en kötü çeyreklerinde yüzde 39,7 ve yüzde 49,7 düştüğü 2014 ve 2018 ayı piyasalarından bile daha kötü.

Geçen çeyrek, Bitcoin için üst üste sekiz haftalık kırmızı mum gördü ve Haziran ayı , fiyatın ayda yaklaşık yüzde 38.5’ten fazla düştüğü Eylül 2011’den bu yana en ağır aylık kayıplar olan yüzde 37’nin üzerinde bir düşüş gördü. Ayı piyasasında yatırımcıların fonlarının tükendiğine dair işaretler de var. Arcane Research’ten 29 Haziran’da yapılan bir analize göre , blockchain’deki etkinlik, Bitcoin’in spot hacmiyle – blockchain’de işlem gören toplam kripto para miktarı – sadece dokuz günde yüzde 58.5’in üzerine düştü . Ancak kargaşa içindeki sadece kripto para piyasaları değil. Çok yüksek enflasyon ve yükselen faiz oranları sayesinde geleneksel borsa da darbe aldı ve bazıları bunu hisse senetleri için “şimdiye kadarki en kötü çeyrek” olarak nitelendirdi .

Tüm piyasalar ekonomik krizden etkileniyor

Mali danışmanlık firması Compound Capital Advisors CEO’su Charlie Bilello, S&P 500 endeksinin 2022’nin ilk yarısında yaklaşık yüzde 20,6 düştüğünü gösteren bir grafik paylaştı. Zor ekonomik koşullar, Gemini, Crypto.com ve BlockFi dahil olmak üzere kripto şirketlerinden bir dizi personel işten çıkarma gördü. Son zamanlarda kripto para ve hisse senedi alım satım platformu Bitpanda, çalışan sayısını yaklaşık 277 tam zamanlı ve yarı zamanlı çalışan azalttı. Kripto, daha geniş teknoloji sektörüyle yakından bağlantılı ve teknoloji ağırlıklı NASDAQ bileşik endeksi ikinci çeyrekte neredeyse yüzde 22,5 düştü.

Teknoloji işleri kurulu TrueUp’tan bir “Teknik İş Bırakma İzleyicisi “, yalnızca Haziran ayında şirket genelinde 200 kesintide 26.000’den fazla teknoloji çalışanını ortaya koyuyor. Çeyrek boyunca, 307 işten çıkarma 52.000’den fazla çalışanı etkiledi ve en büyüklerinden biri Elon Musk’ın Tesla’sından geldi. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Kripto borsası Coinbase, ilk olarak 2 Haziran’daki işe alımların dondurulması ve yaklaşık 350 kişilik iş teklifi iptali ve ikinci olarak 14 Haziran’da 1.100 kişiyi etkileyen personel işten çıkarılması için iki kez öne çıkıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!