Bitcoin (BTC)’in S&P 500 İle Korelasyonu 2021’de İlk Kez Negatife Döndü!

Bitcoin (BTC), 30 ila 35 bin dolar arasında dar bir aralıkta işlem görürken, oynaklık göstermeye devam ediyor. An itibariyle, Bitcoin yüzde 3,88 düşüşle 33.263 dolardan işlem görüyor ve 620 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Bitcoin S&P 500 ile negatif bir korelasyona girdi!

BTC baskı altında işlem görmeye devam ederken, şimdi S&P 500 (INDEXSP: .INX) endeksi ile negatif bir korelasyon içine girdi. Sonuç olarak, lider kripto para birimi ile en büyük hisse senedi endeksi arasında keskin bir farklılık var. Bu, 2021’de ilk kez BTC’nin korelasyonunun negatife dönmesi. Kaiko verilerine göre, 2021’in ilk altı ayında, Bitcoin ve S&P 500, birkaç hafta boyunca tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşarak yukarı doğru yolculuklarına devam ederken gevşek bir şekilde ilişkiliydi.

Bununla birlikte, S&P 500 yükselmeye devam ederken, BTC son iki ayda yüzde 45’ten fazla düzeltme yaptı. Pazartesi günü, S&P 500 daha da yükseldi ve 4384 seviyesinde rekor bir kapanış yaptı. Sene başından bu bugüne S&P 500, yüzde 18,48 oranında sağlam bir getiri sağladı. Bitcoin’in altın ile korelasyonu da negatif kalıyor, ancak geçen ay yüzde 20 arttı.

Bitcoin’in 6 aylık ortalama getirisi negatife dönüyor

Zincir içi veri sağlayıcısı Santiment’e göre, Bitcoin’in ortalama 6 aylık ticari getirileri negatife döndü. BTC tekrar tekrar daha düşük seviyelere doğru hareket ederken, yatırımcı güveni düşük ve FUD daha yüksek. Santiment, tarihsel eğilimlere dayanarak, uzun vadeli yatırımcıların olumsuz önyargılarını bir kenara bırakarak harekete geçmeleri için doğru an olduğunu belirtiyor. Zincir içi veri sağlayıcısına göre, Bitcoin bu fiyat noktasında düşük değerde görünüyor.

Öte yandan, Bitcoin’in madencilik hash rate’i, 100 exahash/saniyenin üzerine çıkarak güçlü bir toparlanma gösteriyor. Bu sağlıklı bir işaret ve madencilerin geçen ay Çin tarafından yapılan büyük bir baskının ardından yoluna devam ettiğini gösteriyor. Bitcoin (BTC), boğa koşusunun bir sonraki ayağını başlatmak zorunda kalırsa, 35 bin dolarlık direnci ikna edici bir şekilde kırmalı ve bu seviyeden yoluna devam etmelidir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!