Bitcoin Düşüş Trendi Ne Kadar Sürecek? İşte Ayrıntılar

24 Ağustos Çarşamba, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasası çoğunlukla istikrarlı bir fiyat hareketliliği gösteriyor. Bununla birlikte, kripto para birimlerinin çoğunluğu küçük düşüşler yaşadı. Tüm kripto para birimlerinin piyasa değeri yüzde 0,6 artarak 1,02 trilyon dolara yükseldi. Yaşanan mevcut zorluklar sonrasında, kripto para birimi piyasa değerini 1,10 trilyon dolara çıkarmaya çalışıyor.

Bitcoin fiyatındaki düşüş hareketi devam edecek mi?

Ayrıca, Bitcoin (BTC) fiyatında uzun vadeli bir negatif konsolidasyon yaşandığı ve görüldüğü belirtiliyor. Fiyat son birkaç saat içerisinde yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor ve 21.750 dolar fiyat seviyesini hedeflediği aktarılıyor. Fiyatların daha da düşürmek adına satıcı yeni katılımcılar arandığı bildiriliyor. Bloomberg tarafından gerçekleştirilen analize göre, Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksaması (MACD) göstergesi BTC fiyatı için bir uyarı verdi. MACD, bazı analistlerin Bitcoin üzerindeki baskının devam edebileceğine dair bir uyarı göstergesi olarak yorumlanmasının ardından negatife döndüğü aktarılıyor.

BTC fiyatında yaşanan son düşüş, günlük hareketli ortalamasının (MA 50) altına düşmesine de neden olduğu aktarılıyor. Bir aydan daha fazla bir süre içerisinde en yüksek seviyesine yükselen doların, belki de Bitcoin adına başka bir engel olduğu belirtiliyor. Bitcoin ve DXY dolar endeksi sürekli olarak negatif bir korelasyona sahipti. Federal Rezerv’in (FED) para politikasını sıkılaştırmasıyla ilgili endişelerin getirdiği uluslararası piyasalarda riskten kaçınmanın bir sonucu olarak, Bitcoin geçtiğimiz Cuma günü bir satış gördü. Lider kripto para biriminin fiyatı yüzde 11’den fazla kayıp yaşayarak 20.782 dolar fiyat seviyesine kadar geriledi.

Korku ve Açgözlülük Endeksi korkudan, aşırı korkuya yönelecek mi?

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Yaşanan artışın ardından, BTC fiyatındaki düşüşler yaşadı ve daha önce algılanması zor olan birkaç temel dezavantajı ortaya çıkardı. Perakende yatırımcılar, 25 bin dolar seviyesinden başlayan ve düşüşün kanıtladığı gibi, piyasaların beklendiği kadar etkilenmediği aktarılıyor.

Geçtiğimiz hafta, BTC üzerindeki satış baskısında da bir artış olduğu belirtiliyor. Bu, fiyatın 21 bin dolar seviyesine düşmesinden sonra gelir ve piyasaları bir panik oluşmaya başladığı bildiriliyor. Yaşanan kayıp, şüphesiz şimdi Korku ve Açgözlülük Endeksi’ndeki korku kategorisine daha da yönelmesi sonrasında, kripto para piyasasındaki tutumunda olumsuz etkilendiği görülüyor. Önümüzdeki ay yapılacak FED toplantısı sonrasında ise, kripto para piyasalarının hangi yönde hareket edeceği analistlerce tahmin edilmeye çalışılıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!