Kripto Para Piyasaları Satış Baskısıyla Karşı Karşıya! Ama…

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, geçen hafta kripto para piyasaları genelinde büyük bir satış baskısı yaşanmasına  rağmen, kripto para yatırım ürünleri geçen hafta 9 milyon dolarlık küçük çıkışlar gördü. CoinShares’in Dijital Varlık Fonu Akışlarına göre, Bitcoin (BTC) üst üste üçüncü hafta toplam 15 milyon dolarlık çıkış görürken, Ethereum (ETH) geçen hafta 3 milyon dolarlık giriş bildirdi. Bu durum, yatırımcıların 15 Eylül’de beklenen Merge yükseltmesi yaklaşırken Bitcoin yerine Ethereum hakkında daha olumlu olduklarını gösteriyor. İşte detaylar…

Kripto para piyasaları satış baskısı yaşamaya devam ediyor

Dijital varlık yönetimi firması CoinShares, 19 Ağustos’ta sona eren hafta için Dijital Varlık Fonu Akışları raporunu yayınladı. Rapor, dijital varlık yatırım ürünlerinde geçen hafta 9 milyon dolarlık küçük çıkışlar gördüğünü ortaya koyuyor. Ayrıca, dijital varlık yatırım ürünleri, yıllık ortalamada hala yüzde 55 düşüşle 1 milyar dolar hacim kaydetti. Rapor, şu anda kripto piyasası baskısı nedeniyle yatırımcıların düşük katılımını gösteriyor. Çıkışların çoğu çoğunlukla ABD, Almanya ve İsveç’te rapor edildi. Oysa Brezilya, İsviçre ve Avustralya’daki yatırımcılar ise kripto yatırım ürünlerine fon döküyor.

Bitcoin (BTC) yatırım ürünleri, arka arkaya üçüncü çıkış haftasında 15 milyon dolarlık çıkış gördü. Bitcoin (BTC), Fed’in faiz artışlarını çevreleyen FUD nedeniyle hafif olumsuz duygulara tanık oluyor . Bununla birlikte, short Bitcoin bahisleri geçen hafta toplam 0.2 milyon dolarlık küçük girişler gördü. Son ayı piyasası rallisi BTC fiyatını 25 bin doların üzerinde tutamadı ve fiyat 21.000 seviyesinin altına düştü .

Kurumsal yatırımcılar yaklaşmakta olan bir kripto piyasası rallisini bekliyor.

Ethereum (ETH) yatırım ürünleri, toplam 3 milyon dolarlık giriş gördü. Bu, toplam 162 milyon dolarlık 9 haftalık giriş akışına işaret ediyor. Sürekli girişler, Merge tarihindeki netliğin bir sonucudur . Ethereum çekirdek geliştiricileri, 15 Eylül’de Merge için baskı yapıyor . Cardano (ADA), XRP ve Binance Coin (BNB) dahil olmak üzere diğer altcoin yatırım ürünleri hafif girişlere tanık oldu. Bununla birlikte, Solana (SOL) ikinci hafta için toplam 1.4 milyon dolarlık çıkışlar gördü. Kurumsal yatırımcılar yaklaşmakta olan bir kripto piyasası rallisini bekliyor. Blockchain ürünleri de geçen hafta 1,6 milyon dolarlık çıkışla olumsuz duygular bildirdi.


Kurumsal yatırım ürünleri, geçtiğimiz hafta piyasa genelindeki satışların ortasında nispeten daha az etki gördü. Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatları geçen hafta yüzde 10’un üzerine çıkarak önceki kazançlarını kaybetti. Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatları şu anda sırasıyla yaklaşık yüzde 1 ve yüzde 3 düşüşle 21.307 dolar ve 1.571 dolardan işlem görüyor. Kurumsal yatırımcıların kriptoya bakışı, balinalardan ve perakende yatırımcılardan nispeten daha güçlü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!