Bitcoin de günlük işlem hacmi 2 milyar dolara ulaştı

Bitcoin merkez bankaları hükümetlerin kontrolünün aksine finans özgürlüğü sağlayan bir harekete dönüştü. Terör ve sermaye kontrolü korkularının günden güne arttığı dünyada kişisel harcama gücü bankacılar ve siyasetçiler tarafından yönetiliyor.

İnsanlar paralarını nasıl ve ne şekilde harcayacağı konusunda kısıtlandığını hissediyor. 

Dünyada çok az sayıda ülke vatandaşlarının varlıklarını özgür şekilde hareket ettirebilmesine olanak sağlıyor. Banka hesapları ve işlemler sürekli olarak gözetim altında tutuluyor. Devletler vatandaşlarını ve varlıklarının hareketlerini izliyor.

İşte tam da bu sebepten dolayı kripto para Bitcoine olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Merkezi olmayan bir sistemi sahip Bitcoinde hiçbir dış etkenin müdahalesine izin verilmiyor. 

10 yıl önce çok az sayıda kişinin bildiği popüler kripto para Bitcoin bugün günde 2 milyar dolarlık işlem hacmine sahip. 

Kripto sektörünü gözlemleyen Rhythm Trader Bitcoinin gerçek gücü ortaya koyan bazı veriler paylaştı.

Twitter üzerinden yapılan açıklamada Bitcoinin günlük işlem hacminin 2 milyar dolara eriştiği ve Bitcoin ağında gerçekleştirilen işlemlerin hükümet banka ya da üçüncü bir kurum tarafından onaya gerek duymadığı bilgisi paylaşıldı.

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının arttığı şu dönemde yasal paraların devalüe edilmeye çalışılması ve siyasi belirsizlikler Bitcoini ön plana çıkarıyor.

Bitcoin ancak yatırımcıların ve kripto varlık sahiplerinin kripto paralara olan güveninin ciddi biçimde sarsılması durumunda devalüe olabilir.

Comments (0)
Add Comment