Bitcoin (BTC) U Dönüşü Yaptı: İşte Güncel Santiment Verileri!

26 Temmuz Pazartesi günü, Bitcoin (BTC) fiyatı 40 bin dolara doğru güçlü bir toparlanma kaydetti. Bu fiyat artışı, 600 milyon doların üzerinde kısa pozisyonların bir saat içinde tasfiye edilmesiyle oluşan kısa pozisyon sıkıştırması ile gerçekleşti.

Grayscale Bitcoin ve Santiment verileri

Yukarıda belirtilen gelişmenin bir sonucu olarak, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) primi keskin bir toparlanma kaydetti. Sıfır eksene yaklaşan GBTC primi, 2 ayın en yüksek seviyesi 3.407’yi kaydetti. Tiger Trade’den alınan verilere göre, GBTC primi 26 Temmuz’da  ABD işlem saatlerinde yüzde 24’ün üzerine çıktı.

Öte yandan, zincir içi veri sağlayıcısı Santiment, Bitcoin balina adreslerinin birikime devam ettiğini bildirdi. Santiment şunları söyledi:

100 ila 10 bin dolar arasında BTC tutan balinalar, birçok zayıf eli sallayan Mayıs düşüşünden bu yana birikmeye devam ediyor. Bu adresler şimdi son 5 haftada 130 binden daha fazla BTC ve sadece son 10 günde 40 bin BTC daha biriktirdi.

Bitcoin’in zincir içi metriklerinde bir miktar iyileşme olsa da, lider kripto para birimi bir kez daha ivmeyi sürdürmekte başarısız oldu.

BTC fiyatı düşmeye başladı!

Pazartesi günü, Bitcoin ve genel kripto piyasası, Amazon’un  bu yılın sonlarından önce BTC ödemelerini kabul edeceğine dair söylentiler üzerine yükseldi. Bu sabah şirket böyle bir planı olmadığını açıkladı. Bu, kripto topluluğunda ortaya çıkan tüm heyecanı yerle bir etti. An itibariyle, BTC yüzde 4,18 düşüşle 37,118 dolardan işlem görüyor ve 695 milyar dolarlık piyasa değeri var. Borsalar, satış tarafı baskısı yaratan Bitcoin kaynaklarıyla dolup taşmaya başladı. Çinli gazeteci Colin wu, CryptoQuant’tan gelen verilere atıfta bulunarak şunları söylüyor:

Dört saat önce, FTX borsası, geçen yılki en büyük tek saatlik net giriş olan 10.32125 bin Bitcoin net girişine sahipti. Aynı zamanda, FTX’teki Bitcoin rezervleri 35.32991 bin BTC’ye yükseldi.

Bitcoin fiyatındaki son oynaklık, yatırımcıları büyük bir kafa karışıklığına soktu. BTC’nin bundan sonra nasıl performans gösterdiğini görmek ilginç olacak. BTC’nin yükseliş trendini devam ettirmesi için 40 bin dolarlık direnci aşması çok önemli.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın