Bitcoin (BTC) Fiyatına Balina Hareketleri Nasıl Etki Ediyor?

Bitcoin’in (BTC) fiyatında genellikle Bitcoin balinalarının hareketlerinin etkili olduğu söyleniyor. Ancak son zamanlarda Bitcoin balinalarının hareketleri, Bitcoin’in değerine yansımadığına dair görüşler ortaya çıkmaya başladı.

Glassnode analistlerinden William Clemente tarafından yapılan açıklamata göre, birçok Bitcoin balinası varlıklarını borsalardan çekiyor. Bu durum normal şartlarda balinaların lider kripto paranın fiyatında yükseliş beklediği zamanlarda gerçekleşiyor. Ancak ünlü analist, kripto para borsalarından yüklü miktarlarda Bitcoin çıkışına rağmen fiyatta beklenen yükselişin gerçekleşmediğini belirtiyor.

Geleneksel piyasalarda yaşanan olaylar neticesinde Bitcoin’in lehine hareketler bekleniyor. Devam eden koronavirüs salgının etkilerini azaltmak için devletlerin para basması, Bitcoin’i güvenli liman olarak kabul eden ve enflasyondan korunmak isteyen yatırımcıların Bitcoin’e yönelmesi ve kurumsal yatırımcıların piyasaya olan ilgisi düşünüldüğünde Bitcoin’de yeni bir rallinin gerçekleşmesi sürpriz olmayacaktır.

Bitcoin, yıl başından beri piyasanın kalanından daha iyi performans gösterdiği bir gerçek. Stok Akış Modeli’nin yaratıcısı Plan B tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamaya göre, Bitcoin boğa piyasasının sadece dördüncü ayına geldik ve bitiş halen çok uzakta.

Bitcoin (BTC) yazım itibari ile 57.957 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Comments (0)
Add Comment