Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi: BTC Kısa Vadede 40 Bin Dolara Ulaşacak mı?

Bitcoin (BTC) fiyatı, dün 35 bin dolarlık kilit direnci geçti ve dün yeni bir haftalık rekor kırarak 36.425 dolar!a tırmandı. Açığa satış yapan yatırımcıların hakim olduğu bir başka düşüş hafta sonundan sonra, fiyat dün yüzde 6’nın üzerinde yükselmişti. An itibariyle, BTC 35 bin dolar seviyesinden işlem görüyor. Lider kripto para birimi, geçen hafta 30 bin doların altındaki seviyelerden bir toparlanma sonrasında, 35 bin doları kıramadı.

Bitcoin 40 bin doları test edebilir

Hafta sonu, Bitfinex’te bir milyar doların üzerinde olduğu tahmin edilen kısa pozisyonlarda büyük bir artış görüldü ve özellikle bir balina büyük bir kısa pozisyon açmak için 15 bin Bitcoin ödünç aldı. Yeni bir kurumsal satın alma akışıyla eklenen yeni haftanın başlangıcı, şortların çoğunun tasfiye edilmesine yol açtığı için şortlar yine başarısız oldu. Trader’lar kısa bir pozisyon açmaktansa uzun bir pozisyon açmaya daha istekli olduklarından, piyasanın genel hissiyatı yükselişe geçti.

Bitcoin şu anda uzun süredir devam eden 30 bin – 35 bin dolar fiyat aralığından çıkmaya çalışıyor ve 4 saatlik bir zaman diliminde 200 EMA direncini geçmeyi başarırsa 40 bin doları yakında yeniden test etmeye hazır görünüyor.

  Zincir üstü metrikler yeşile dönüyor

Likidite ve fonlama oranları gibi zincir üzerindeki kilit ölçüler yeniden yükselişe geçti. Zincir içi fonlama oranları haftalar içinde pozitife döndü. Bitcoin tutan tekil adreslerin yanı sıra herhangi bir harcama yapmadan en az iki işlemi olan adreslerin sayısı da yeni bir seviyeye ulaştı.

Bitcoin ile birlikte, dün altcoinlerin çoğu, piyasa trendinin tersine dönmesi olarak adlandırdığı yeni haftalık en yüksek seviyeleri kaydeden bir yükseliş patlaması kaydetti. Bugün, altcoin’lerden bazıları yükseliş ivmesini kaybetmiş gibi görünüyor. Kripto para piyasası çoğunluklanyeşilde işlem görürken, birkaç finans devi dün yeni kripto girişimlerini ve ortaklıklarını duyurduğu için kurumlardan daha fazla yükseliş haberi geldi. Alman borsa operatörü Deutsche Borse, kurumsal kripto varlık yöneticisi Crypto Finance AG’nin üçte iki hissesini satın aldı. Dünyanın en büyük aracılar arası komisyoncusu TP ICAP, Fidelity ve Standard Chartered ile ortaklaşa bir kripto ticaret platformunu duyurdu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment