Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi: BTC’nin 50 Bin Dolara Ulaşması İçin Bu Şart!

Bitcoin (BTC), geçen haftanın en yüksek seviyeleri olan 39 bin dolar civarında toparlanamadı. Elon Musk’ın Bitcoin ile yollarını ayırdığını öne süren mizahi ‘kırık kalp’ tweetinin ardından fiyat 35 bin dolara düştü.

Yatay yönde hareket devam edecek

Hafta sonu seansı, fiyat hareketinin 40 bin dolar’a doğru ivme kazanamamasıyla genel olarak durgun geçti. Bir süredir fazla verim vermeyen kısa vadeli görünüm yerine uzun vadeli eğilime bakan birçok analist var. Bu arada, lider kripto para birimi  Bitcoin 36 bin dolar yatay yönde hareket ederken, boğalar dört saatlik grafikte 50 Basit Hareketli Ortalama ve 50 SMA’dan anında dirençle karşı karşıya. Bu engellerin ötesine geçmenin zorlu olacağı ve yükselişi geciktirmeye devam edebileceği açık.

Bitcoin 4 saatlik grafiği, simetrik bir üçgen deseninin oluşumunu gösterir. Grafik deseni, sıralı tepe noktaları ve dip noktaları birbirine bağlayan birkaç trend çizgisinin birleştirilmesiyle oluşturulur. Genel olarak, trend çizgilerinin yaklaşık olarak eşit bir eğimde kesişmesi gerekir.

50 bin dolar seviyesi mümkün mü?

Üçgen bir sonraki önemli hamleye, bir kırılma ya da çöküşe yol açmadan önce bir konsolidasyon dönemi gerçekleşir. Bitcoin (BTC)’de Yükselen trend çizgisinden bir kırılma meydana geldiğini ve düşüş trendinin başlangıcını işaret ettiğini anlayın.

Öte yandan, azalan trend çizgisinde bir kırılma meydana gelir ve bir yükseliş trendinin başlangıcını tanımlar. Simetrik modeller, kırılma veya bozulma için kesin fiyat hedeflerine sahip olma eğilimindedir ve çoğunlukla modelin en yüksek noktasından en düşük noktasına kadar ölçülür.

Yukarıdaki grafikteki model, yüzde 35’lik bir kırılmanın Bitcoin (BTC)’i marjinal olarak 50 bin doların üzerine çıkarabileceğini gösteriyor. Böyle bir hareket, yatırımcılar yeniden başlayan boğa koşusuna alıştıkça büyük satın alma siparişlerini tetikleyecektir.

Bitcoin gün içi seviyeleri

Spot oranı: 36.340 dolar

Trend: Yatay yönde

Volatilite: Düşük

Destek: 35 bin ve 33 bin dolar

Direnç: 50 SMA, 100 SMA ve 39 bin dolar

Comments (1)
Add Comment