Bitcoin (BTC) Dominance Alarm Veriyor: Çinli Analistten Kritik Açıklama!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 50 bin dolar seviyesinin altında mücadele ediyor. Tesla’nın bu haftanın başlarında, BTC’yi ödeme seçeneği olarak askıya almasının ardından BTC, yüzde 15’ten fazla düşüş kaydetti. Bitcoin, şu anda günlük grafikte yüzde 3 düşüş ve 911 milyar dolarlık piyasa değeri ile 48.696 dolardan işlem görüyor.

Santiment Bitcoin verileri

Öte yandan, Bitcoin (BTC) balina işlemleri hızla yükseliyor. Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment’e göre, 1 milyon doların üzerindeki Bitcoin balina işlemleri tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşıyor.

CryptoQuant CEO’su Ki-Young Ju geçtiğimiz günlerde, ABD’deki kurumsal yatırımcıların çoğu 50 bin dolar seviyesinin üzerinde satın aldığı için uzun vadeli BTC yatırımcılarının endişelenmesine gerek olmadığını belirtti. Ancak, türev yatırımcıların borsadaki balina mevduatlarının sayısı arttığı için kısa vadede dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Bugün erken saatlerde Çinli kripto para analisti Wu, Bitcoin (BTC)’in  hakimiyetinin üç yıldır ilk kez yüzde 40’ın altına düştüğünü belirtti. Bu, altcoinlerin, lider kripto parası üzerinde güç kazanmaya devam ettiğinin göstergesi.

Çinli şirket Meitu’dan akıllı yatırım

Son birkaç ayda, Bitcoin’de kurumsal satın alma çoğunlukla 55 bin dolar seviyelerinde devam etti. Analist Wu’nun belirttiği gibi, Mart ayından sonra Bitcoin satın alan kurumlar, son BTC fiyat düşüşü nedeniyle şu anda zarar görüyor. Ancak bir Çinli firma Meitu, Ethereum’da (ETH) satın alarak bu kayıpları telafi etmeyi başardı.

Mart 2021’de Meitu, 28.4 milyon dolar’a 16 bin Ethereum ve 21.6 milyon dolar’a 386 Bitcoin satın aldığını duyurdu. Bu, Meitu’yu Ethereum’a (ETH) yoğun bir şekilde yatırım yapan halka açık ilk firma yaptı. Wu Blockchain şunları söyledi:

Mart ayından sonra Bitcoin satın alan kurumlar, son dönemdeki keskin düşüş nedeniyle zarar gördü. Ancak, Çin borsasında işlem gören şirket Meitu, Nisan ayında Ethereum’a yatırım yapmak için daha fazla fon ayırdı, bu nedenle Bitcoin’den kaynaklanan kayıpları dengeleyerek 3 kat gelir elde etti.

Comments (0)
Add Comment