Bitcoin (BTC) Üzerinde Kirli Oyunlar Oynanıyor: Çarpıcı 4 Komplo Teorisi!

Son bir haftadır, Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasasında, endişe verici düzeltmelere yol açan eşi görülmemiş bir FUD var. (Korku, belirsizlik ve şüphe). Çoğu kişi, endüstride meydaha gelen bu son hamlenin “koordineli bir saldırı” olabileceğini düşünüyor. Yazar Rob O’Neill, kripto para sektöründeki son olayları kurumlarla ve ana katalizör olarak “ultra zenginler” ile açıklayabilecek 4 potansiyel ana teori olduğuna inanıyor.

Birinci teori: Bireysel yatırımcılara tuzak kuruluyor

O’Neill, politik ve ekonomik olarak oldukça etkin olan bu süper zengin kurumların ve kişilerin, kripto para birimleri ve BTC’nin ilk günlerindeki fırsatı “kaçırdıklarını” iddia ediyor. Bu nedenle, kripto para birimlerinin artık geleceğin finansal devrimi olduğunu kabul ettikleri için bu sektör üzerinde daha fazla kontrol elde etmek istiyorlar. BTC’nin yarattığı yeni düzen ve servet, bu süper güçlü şahıslar ve şirketler için bir tehdit olabilir. O’Neill konuyla ilili şöyle dedi:

‘Birinci teorim:  Önümüzdeki birkaç yıl içinde kripto piyasalarını çökertmek için çok sayıda girişim olacak. Bunlar koordine edilecek ve kurumlar ve süper zengin iş adamları her düşüşte muazzam meblağlar satın alacaklar. Bunlardan birinin gerçekleştiğini gördük.

Devleti kullanacaklar: Bitcoin hedefte

Bu noktada, bu kurumlar ve zenginler, Bitcoin ve Ethereum gibi her büyük proje için kripto varlıklarını artırmaya çalışabilirler. Buna ek olarak, itibari para birimlerinin korunması karşılığında hükümet desteği alabilirler. O’Neill ikinci teorisini şu şekilde açıkladı:

İkinci teorim: Devlet, kurumlara avantaj sağlamak ve bireysel yatırımcının servet sahibi olmasını önlemek için bu süper şirketler tarafından kullanılacak. Bireysel yatırımcıların kâr elde etmesini engelleyen vergiler, dolandırıcılık iftiraları ve çok sayıda düzenleme olacak.

Borsa düzenmeleri ve tuzaklar

 Üçüncü teori, Müşterinizi Tanıyın (KYC) politikalarına sahip merkezi borsa ve platformları içeriyor. Geçtiğimiz yıl, ABD’de bu platformlardan ve sözde “gizli cüzdanlardan” daha fazla bilgi almaya çalışmak için düzenlemeler önerildi. Bu şimdiye kadar onaylanmadı ve kripto topluluğundan tepki aldı. Ancak O’Neill şunları söyledi:

Borsalarda, özellikle de  özellikle de KYC olanlarında paranız varsa, bunu ciddiye almanız gerekir. İsimleri cüzdan adreslerine bağlayacaklar ve tüm kripto egemenliği ortadan kalkacak.

Bitcoin ve ekolojik kaygılar

Bir saldırı için başka bir potansiyel mevzu Bitcoin Proof-of-Work (PoW) konsensüs protokolü olabilir. O’Neill, kamuoyunu Proof-of-Stake temelli projelere çevirebilecek enerji tüketimi, e-atık ve diğer çevre karşıtı argümanlara anlatıların yerleştirilebileceğine inanıyor. Bir kripto para biriminin toplam arzının büyük bir miktarını ele geçirerek bunu kontrol etmek “daha kolay” olabilir. Yazar son olarak şunları ekledi:

Günün sonunda ne olacağını bilmiyorum ve geleceği göremiyorum. Bunlar, sadece  “seçkinler” ve süper zenginlerin kripto paralar üzerinde oynadığı kirli oyunlardan bazıları olabilir. Başarılı olacaklar mı? Belki tamamen değil ama kısmen bazı hedeflerine ulaşacaklar.

Comments (0)
Add Comment