Bitcoin (BTC) Analiz Firması CEO sundan Yatırımcılara İkinci Bir Düzeltme Uyarısı

Pazartesi günü Bitcoindeki 10 bin doların üzerindeki düzeltme hem kurumsal hem de perakende tüccarların agresif bir şekilde satış yaptığı görülürken BTC fiyatında yüksek oynaklığa yol açtı. Bu aynı zamanda hem spot hem de vadeli işlemler piyasasında çeşitli kripto para borsalarında rekor alım satım hacimlerine yol açtı.

 Piyasanın geri çekilmesi uzun pozisyonlu holderları caydırmadı ve çoğu lider kripto para biriminin kayıplarını telafi edeceğine inanıyor ancak zincir üstü ölçümler aksini gösteriyor.

Bitcoin analiz firması CryptoQuantın CEOsu Ki-Young Ju BTC için zincir üstü ölçümlerin lider kripto para biriminin toparlanmadan önce başka bir düzeltmeye gidebileceğini gösterdiğini vurguladı. Ju dünkü düzeltmeden bu yana Coinbasede yaklaşık 15 bin BTC biriktiğinin bunun da  başka bir büyük satışın sinyalini verdiğini vurguladı. Borsadaki BTC birikiminin yanı sıra Bitcoin madencileri dünden beri zulalarını satmaya devam ettiler.

Madenciler Satmaya Devam Ederken Coinbase Borsası Çıkışları Bitiyor

Tüccarların yükseliş durumunu belirlemek için önemli bir ölçüm bu boğa koşusu boyunca oldukça önemli olan borsalardan çıkan BTC miktarı aracılığıyla yapılır ancak Coinbaseden çıkış neredeyse dün tamamen sona ermiş gibi ve bu da tüccarların elinde tutmak yerine satıp kar etmeye daha istekli olduğunu gösteriyor.

Alımları ve satımı da kullanılan Bitcoin madencileri lider kripto para biriminin bir gün içinde pazarının yüzde 20sinden fazlasını kaybettiği kabus Pazartesi gününe rağmen madenciler satmaya devam ettikçe piyasa duyarlılıklarının düşüşe geçtiğini belirlemek için de kullanıldı. CryptoQuant verileri Madenci Pozisyon Endeksinin (MPI) önemli ölçüde düştüğünü ve madencilerin anında kar elde etmek için varlıklarını sattıklarını gösterdi.

Bu faktörlerin dışında borsalara önemli miktarda stabilcoin girişi de yoktu. Tüm bu faktörler bir arada düşünüldüğünde Bitcoin fiyatının birkaç gün içinde  başka bir düzeltme için yükselebileceğini gösteriyor.

Comments (0)
Add Comment