Bitcoin Borsası Huobi İsmini Değiştiriyor: HTX İçin Sırada Ne Var?

Kripto para borsası Huobi, 10. yıldönümünü yeni bir pazarlama hamlesiyle kutluyor. Popüler Bitcoin borsası, iflas eden borsa FTX’i yansıtan “Huobi “den “HTX”e yeniden markalaşıyor. Bu dikkat çeken hamle ile beraber birçok kripto para yatırımcısı borsaya yönelirken, uzmanlar borsa için sıradaki hamleleri açıkladı! İşte detaylar…

Bitcoin borsası Huobi yeniden markalaşıyor: HTX

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Huobi, yeniden markalaşmayı 13 Eylül’de duyurdu. “H” Huobi’nin ilk harfini, “T” Justin Sun’ın blockchain projesi Tron’u, “X” ise borsayı temsil ediyor. Yapılan bu köklü değişim birçok kripto para yatırımcısında yankı uyandırdı. Bununla beraber bazı uzmanlar ise isim için başka tahminlerde bulundu. Bir başka yoruma göre “HT” borsanın yerel Huobi Token’ını (HT) temsil ederken, “X” şirketin 10. yıldönümüne ithafen 10’un Roma rakamıdır. Firmanın yeni sloganı ise şöyle: “HTX, Just Trade It.”

Huobi, haberi resmi olarak duyurmadan önce sosyal medya hesaplarını yeni ismi yansıtacak şekilde yeniden adlandırdı. Borsanın X (eski adıyla Twitter) adresi artık HTX_Global, resmi Telegram grubu ise “HTXglobalofficial”. Web sitesi alanı, yazı yazıldığı sırada hala orijinal Huobi adını yansıtıyor. Huobi’nin yeni ismi sosyal medyada hızla dikkat çekerken, birçok kişi kurucusu Sam Bankman-Fried’in dolandırıcılıkla ilgili 13 suçlamayla karşı karşıya olduğu ve artık feshedilmiş olan borsa FTX ile benzerliğini sorguladı.

Bazıları ise yeni isim hakkında şüphelerini ve yorumlarını aktardı

Kripto para borsası Huobi, adının HTX olarak değişmesiyle beraber birçok eleştiri okunun hedefinde kaldı. Bazı Twitter kullanıcıları Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarda HTX olan bu ismin daha iyi olabileceği yönünde yorumlarda bulundu.

Ancak Huobi, adının bir kısmını sorunlu FTX’ten ödünç alan ilk şirket değil. Ocak 2023’te, çökmüş kripto para hedge fonu Three Arrows Capital’in kurucuları, GTX adlı önerilen bir kripto borsası için 25 milyon dolar toplama planını açıkladı. Sunum destesine göre bu isim “G, F’den sonra geldiği için” FTX’in iflası üzerine bir oyun olarak tanımlanıyor. Bazı kripto para gözlemcileri de Huobi’nin “yasal sıkıntıya girdikten sonra” yeniden markalaştığını savundu. Borsa herhangi bir sorunla karşı karşıya olduğunu inkar ettiği için hangi yasal sorunların ima edildiği belli değil. Ağustos ayı başlarında, iflasa yakın olduğunu ve Çin polisinin bazı üst düzey yöneticilerini tutukladığını öne süren haberleri yalanladı. Öte yandan hatırlayacağınız üzere daha önce, Huobi Global’e Mayıs 2023’te ülkenin menkul kıymetler düzenleyicisinden gelen bir yaptırım eyleminin ardından Malezya’daki faaliyetlerini kapatması emredilmişti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!