Bitcoin Balinaları Geri Dönüyor: Boğa Koşusu Yaklaşıyor Mu?

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere kripto para dünyası günden güne büyüyor. Son haftalarda her ne kadar Bitcoin fiyatında düşüş gerçekleşse de bazı veriler Bitcoin için yükselişe işaret ediyor. Özellikle balinalardan gelen hamleler, BTC’nin yükselişi için kritik rol oynayabilir! İşte detaylar…

On-chain veriler Bitcoin için “yükseliş” dedi!

On-chain analiz platformu Glassnode’a göre, dün Bitcoin (BTC) bir dönüm noktasına ulaştı ve 0,1 veya daha fazla BTC coin tutan adres sayısı 4.482.496 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Bu başarı, BTC sahiplerinin genişleyen topluluğunu yansıtarak kripto para birimine artan bir ilgi ve katılıma işaret etti.

Bununla birlikte, bugün erken saatlerde, 0,1 + BTC tutan adreslerin sayısı 4.482.538 ile yeni bir ATH belirledi ve önceki rekoru küçük bir farkla aştı. Bu arada CoinMarketCap, piyasa liderinin fiyatının yeni haftaya girerken hafif bir tırmanış yaşadığını belirtti. Son 24 saat içinde BTC %0,10’luk mütevazı bir fiyat artışı yaşayarak işlem değerini 25.874,88 dolara çıkardı. Bu da BTC’yi günlük en yüksek değeri olan 25.978,13 dolara, günlük en düşük değeri olan 25.640,26 dolardan daha yakın bir konuma getirdi.

Bu fiyat artışı, gün içi işlem hacminde %43’ün üzerinde önemli bir artışla aynı zamana denk geldi ve anlık olarak yaklaşık 8.242.773.782 dolarlık bir işlem hacmiyle sonuçlandı. Bununla birlikte, BTC’nin performansında daha uzun bir zaman diliminde potansiyel iyileştirmeler için yer var. BTC’nin fiyatı son yedi günde %0,45 oranında düştü. Bu arada, kripto para birimi geçtiğimiz ay da %12’nin üzerinde önemli bir düşüş yaşadı.

BTC’nin fiyatı son iki haftadır bir konsolidasyon aşamasında ve anlık olarak 24,695 dolar ile 26,915 dolar arasındaki nötr fiyat kanalında işlem görmeye devam ediyor. Bununla birlikte, BTC’nin önümüzdeki birkaç gün içindeki fiyat hareketi, piyasa liderinin nihayet bu yatay kanaldan kaçmasına yol açabilir.

Bitcoin 27 bin dolar seviyelerine yükselebilir

Alıcılar önümüzdeki 72 saat içinde BTC’nin fiyatını artırmak için devreye girerse, kripto para biriminin fiyatı 26.915 dolarlık direnç seviyesini desteğe çevirebilir. Bundan sonra, önde gelen kripto para biriminin fiyatı, önümüzdeki iki hafta içinde 30 bin dolarlık bir sonraki eşiğe yükselmek için net bir yola sahip olacak. Öte yandan, bir satış baskısı dalgası BTC’nin fiyatını 24.695 dolarlık desteğin altına düşürebilir. Bu işaretin altında bir günlük mum kapanışı, kripto para birimini sonraki hafta 21.930 dolara düşme riskiyle karşı karşıya bırakacaktır.

Yatırımcılar, büyük bir teknik bayrak tetiklenmenin eşiğinde olduğu için önümüzdeki 24-48 saat içinde BTC’nin günlük RSI göstergesini izlemek isteyeceklerdir. RSI çizgisinin RSI SMA çizgisinin altına düşmesi, satıcıların BTC’nin grafiklerinde üstünlüğe sahip olduğuna işaret edecektir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!