Bitcoin “Aşırı Korku” Bölgesinde: Dipten Alım Fırsatı mı?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), yaşanan sert düzeltme sonrası 41 dolar seviyelerine kadar geriledi. Bu noktada herhangi bir dip noktası tahmin etmek zor olsa da, bazı metrikler, BTC’nin bir sonraki fiyat hereketine dair ipucu veriyor.

Bitcoin balinaları, devasa alımlar yapıyor

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi Temmuz 2021’den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Bu, Bitcoin yatırımcıları arasında aşırı korku olduğunu ve tarihsel eğilimlere göre dipten alım yapmak için doğru bir zaman olabileceğini gösteriyor. Analitik firması CryptoQuant’ta popüler bir  analist olan Benjamin Cowen şunları söyledi:
Genelde korku vee açgözlülük endeksinde bu kadar düşük seviyelere inmiyoruz. Bu seviyeelrden kurtulsak bile, fiyatların tekrar bu noktalara gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Ancak kısa vadeli bir rahatlama iyi olur. Günlük RSI da teknik olarak aşırı satım bölgesinde, 40 ve 42 bin dolar, Bitcoin için teorik olarak destek seviyesi konumunda.
Son zamanlarda CNBC’ye konuşan Wall Street emektarı ve Galaxy Digital’in kurucusu Mike Novogratz, Bitcoin’in 40 bin dolara ve daha sonra 38 bin dolara kadar düşebileceğini duyurdu. Novogratz, çok yakında yeni sermaye akışını görebildiğimiz için kurumsal oyuncuların bu seviyede bir giriş beklediğine inanıyor. Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, en büyük balina adreslerinden bazıları dipleri satın almaya başladı bile! En iyi 100 Bitcoin adresinden üçü varlıklarını en az 1000 BTC artırdı.

BTC, likit arzı yükselişte! Uzun vadeli yatırımcı satmıyor

Ayrıca, bu mevcut düşüş trendine rağmen, Bitcoin likit arzı yükselişte. Yani çok fazla BTC birikimi oluyor ve HODLer’lar tarafından borsalardan taşınıyor. Bu, Bitcoin boğalarının kripto para birimi için uzun vadeli beklentiler üzerinde oldukça olumlu olduğunu açıkça gösteriyor. Bitcoin’in düşüş trendini tersine çevirip çevirmeyeceğini görmek ilginç olacak. Ancak Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolardan yüzde 40 düştüğü gerçeği göz önüne alındığında, bu yatırımcılar için iyi bir satın alma bölgesi olabilir.
 
Piyasada yaşanan sert düzeltmeye rağmen, analistlerden bazıları iyimserliklerini sürdürüyor. 100 bin dolar hedefini 2022’ye taşıyan uzmanlar, piyasaya daha fazla kurumsal yatırımcı gireceğine inanıyor. Daha fazla Bitcoin haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!