Bitcoin Alarm Veriyor: Kurumlar ve Balinalar Dipten Alım Yapıyor mu?

Bitcoin (BTC)’in fiyatı, Pazartesi günü 30.000 doların altına düştükten sonra hafif bir toparlanma gösterdi. Balinalar ve kurumsal yatırımcılar BTC’yi daha düşük fiyatlarla biriktiriyor. Bazı yatırımcılar BTC’lerini panik altında satarken, birçok yatırımcı Bitcoin varlıklarını artırmak için düşüşten fayda sağladı. Bitcoin ülkesi El Salvador da BTC fiyatları dibe vurdukça 500 bitcoin satın aldı. Kriptoarena.com olarak detayları aktarıyoruz.

Bitcoin (BTC) Fiyatı Birikimin Ortasında İstikrar Gösteriyor

BTC fiyatı, panik satışlarının ortasında son 24 saatte 29.750 dolara kadar düşmüştü. Bununla birlikte, balinalar BTC diplerini satın almak için harekete geçtikçe eğilim anında tersine döndü. WhaleAlert’e göre, BTC son birkaç saat içinde Gemini, Coinbase ve Bitfinex gibi borsalardan ağır çıkışlar gördü. Aslında, 500 milyon dolardan fazla değere sahip Bitcoin’ler bilinmeyen bir balinanın cüzdanlarına aktarıldı. Bu nedenle, WhaleAlert verileri ve fiyat hareketi, Bitcoin’in fiyatının mevcut seviyelerden daha yüksek hareket etme olasılığını göstermektedir.

Dahası, Santiment’in zincir içi verileri, Bitcoin’in (BTC) genellikle fiyatların daha düşük seviyelerden sıçradığını gören tarihi satın alma bölgesine dalmaya çok yakın olduğunu gösteriyor. Verilere bakıldığında ise, ortalama karlılık seviyelerinin Ocak sonundan bu yana en olumsuz olduğunu gösteriyor.

Kripto Piyasası Duyarlılık Endeksi En Düşük Seviyeye Düştü

Aslında, Tron’un kurucusu Justin Sun, El Salvador’u 15.5 milyon dolara ortalama 31.031.35 dolarlık bir fiyatla 500 BTC satın alma konusunda takip etti. Balinalar ve kurumsal yatırımcılar arasındaki ilgi mevcut seviyelerde artmaktadır. Bu nedenle, bir sıçrama olasılığı güçlü görünüyor. Kripto piyasası duyarlılık endeksi “aşırı korku” seviyesinde olmaya devam ediyor. Endeks, son birkaç yılın en düşük seviyesi olan 10’a düştü. Yakın tarihli bir CoinShares raporu, Mayıs ayının ilk haftasında önemli BTC’ler satın alan ProShares ve Purpose Investments gibi kurumsal yatırımcılar tarafından Bitcoin birikimini gösterdi.

Balina birikimine rağmen, Bitcoin fiyatı hala bir aralıkta işlem görüyor. Bu nedenle, perakende yatırımcılar net bir kopuş onaylanana kadar beklemelidir. BTC fiyatı son 24 saatte yaklaşık yaklaşık yüzde 4,23’lük bir çıkış yakaladı ve şuan 31356.14 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Daha fazla bitcoin haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!