Analist İddialı: Bitcoin Fiyatı 773 Bin Dolara Çıkabilir! Peki Nasıl?

InvestAnswers isimli Youtube kanalının analisti, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatının ciddi bir yükseliş yaşayacağını ve yeni rekorlar kıracağını öngörüyor. Ancak, bu öngörüsünün arkasında yer alan düşüncenin ne olduğu merak ediliyor?

BTC fiyatı bu seviyeye çıkabilir

Kripto para analistin tahmini, şuana kadar yapılmış en çılgınca BTC fiyat tahminlerinden biri oldu. Ancak Blackrock tarafından yapılan bir hamle hesaba katıldığında ise bu beklentinin mantıksız olmadığı aktarılıyor. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Geçtiğimiz hafta, dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, Coinbase Prime aracılığıyla kurumsal yatırımcılara Bitcoin alım satım ve saklama hizmetleri sunacağı duyurusunda bulundu. InvestAnswers kanalının analisti, iki finansal dev arasında yapılan bu ortaklık sonucunda Bitcoin (BTC) fiyatında bir patlama yaşanabileceğini belirtti.

Kripto para analistine göre, ortaklıkla birlikte muhtemelen Bitcoin fiyatının mevcut seviyelerden yükseliş rallisine başlayarak 773 bin dolar seviyesine kadar ilerlemesine yardımcı olacağını söylüyor. InvestAnswers sunucusu kanalda yer alan 443 bin aboneye Bitcoin’in piyasa değerinin en az bir trilyon dolar artış yaşayabileceğini söyledi. Kanalın başarılı analisti, BTC fiyat seviyesinin kısa vadede 98 bin dolara çıkabileceğini söylüyor. Bu tahmin, mevcut seviyeden yüzde 326 oranında bir fiyat artışına denk geliyor ve analist şunları söylüyor:

BlackRock, varlıklarının yüzde 0,5’ini Bitcoin yönetimine yerleştirirse, BTC’nin piyasa değeri 1,05 trilyon dolarlık bir artıştan etkilenecektir. Bu, Bitcoin’in fiyatına yaklaşık 75 bin dolar ekleyecektir. 23 bin dolar fiyat seviyesinin yakınında olan BTC, yaklaşık 98 bin dolara doğru yol alacak. Hesaplamaya göre baktığımızda, güncel fiyatından yüzde 326 daha fazla. Çok, çok ulaşılabilir…”

Bitcoin fiyat uzun vadede tahmine göre 773 bin dolar

InvestAnswers analisti, 10 trilyon dolarlık varlık değeriyle öne çıkan BlackRock, varlık yönetiminin yüzde 1’ini BTC’ye çekmesi durumunda lider kripto para biriminin 150 bin dolar değerine çıkmasını beklediğini söylüyor:

Şu anda baktığımızda, bu seviyeye ulaşması elbette zaman alacak olan yüzde 1’lik bir hissenin tahsis edilmesi durumunda, bu piyasa değerine yaklaşık 2,1 trilyon dolar, fiyata 150 bin dolar ekler ve bu, Bitcoin’in gelecekteki fiyatını 173 bin dolar seviyesine kadar ilerletir. Burada BTC’nin kazancı yüzde 652.”

Ayrıca analist, BlackRock’ın eğer yüzde 5’lik bir pay ayırması halinde BTC’nin 773 bin dolar seviyesine kadar çıkabileceğini belirtiyor. Dİğer yandan, bu tahmin mevcut durumda oldukça aşırı ve uç noktada bir tahmin gibi görünebilir. Ancak kripto para analistine göre önümüzdeki 3 ila 5 yıl arasındaki dönemde bu fiyat ulaşılabilir seviyelerde olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!